Nå nærmer det seg ferie og hele GramArts administrasjon skrur ned tempoet ganske mange hakk i juli. Vi er mer eller mindre stengt, men er alltid tilgjengelige for forsikringshenvendelser. Vi svarer også på epost så godt vi kan, dog med litt lengre svartid enn vanlig. Det kan nemlig hende vi må høre ferdig låta eller komme oss ut av vått badetøy før vi tar til tastaturet.

Det har vært et hektisk og utfordrende år for mange, men jeg skal ikke dvele ved det nå. Jeg nøyer meg med en liten oppfordring om at alle følger smittevernreglene og arrangørenes oppfordringer om hurtigtesting og så videre denne sommeren – det er helt vitalt for videre gjenåpning av både bransjen og samfunnet forøvrig. Gjør vi det, er fremtiden lys. Vi vet at mange av dere har booket en hel masse spillejobber utover sommeren og høsten. Det er fantastisk! Vi fra GramArt lover å stille på så mange konserter vi kan.

Vi er stolte av det vi har fått til politisk og på organisasjonsnivå i vår. Vi har gjort det vi kan for å påvirke utformingen av flere av kriseordningene. De er ikke perfekte, men det har tross alt dukket opp en del penger underveis. Vi har også tilbragt mange timer i de forskjellige forvaltningsorganisasjonene for å sikre at artistenes og musikernes penger havner der de skal – nemlig hos deg. En del av dere har fått en utbetaling fra Gramo nylig. Nesten 4 millioner kroner har blitt fordelt fra GramArts fond. Dette er penger som kommer fra Norwaco for musikk som er privatkopiert, brukt i tv-distribusjon eller undervisning.

I september kommer mer informasjon om Artiststipendet. De av dere som fulgte generalforsamlingen vet allerede at årets stipend blir utlyst som et gjenåpningsstipend. Vi vil ha så mange som mulig ut på veien igjen.

I tillegg til å stå sammen med andre artister og sørge for at GramArt har innflytelse og gehør i maktens korridorer, skal du også ha noen personlige fordeler som GramArt-medlem. Derfor har vi fått på plass noen nye medlemsfordeler. Våre medlemmer får nå 25 prosent rabatt hos Onlinepsykologene. Avtalen med 4Sound er også reforhandlet og gjelder nå også hos Gitarhuset. Vi snakker hele tiden med potensielle samarbeidspartnere. Er det noe du savner i medlemstilbudet vårt, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss.

Sist, men ikke minst: Det ble Bokassa som fikk Bendiksenprisen i år. Stonerpunkerne ble lurt inn på en burgerrestaurant under dekke av å skulle anmelde hamburgere. I stedet dukket styreleder Ivar Peersen opp med prisen i en champagnekjøler. Selv kom jeg like bak med diplomet og blomster. Takk for alle nominasjoner og alt engasjement i forbindelse med prisen. Det er like moro hvert år å dele ut Bendiksenstatuetten, men i år var det litt ekstra moro fordi prisvinnerne ikke hadde en anelse om hva de gikk til. De representerer også en sjanger som ikke ligner på noen av dem som har fått prisen tidligere. Gratulerer, Bokassa!

Nå lukker jeg straks Macen. Såfremt ikke Abid Raja ringer, tenkte jeg å bevege meg fra hjemmekontoret til hjemmestudioet og få laget noen nye låter.

God sommer!

Marius