-Dagens næringslivs avsløringer i forrige uke er sjokkerende. Hvis avsløringene stemmer, så er det et grovt tillitsbrudd. GramArt vil uansett kreve full gjennomgang og åpenhet for å få alle fakta på bordet i saken om påstått manipulasjon av strømmetallene i Tidal, sier Elin Aamodt, daglig leder i GramArt.

-Dersom en slik gjennomgang viser at det har foregått manipulasjon av strømmetallene som har gått utover våre medlemmer, vi vi kreve at de får utbetalt det de skulle hatt, fortsetter Aamodt.

-Tilit er helt avgjørende i den nye strømmeøkonomien. Artistene og vi som lytter til musikken på ulike strømmeplattformer må kunne stole på at de dataene som blir oppgitt stemmer, og at pengene går til de som skal ha dem. GramArt mener at denne saken viser at det er behov for full åpenhet også i strømmeøkonomien. Dette er noe hele musikkbransjen vil komme styrket ut av, sier Aamodt.

GramArt jobber nå sammen med flere andre aktører i norsk musikkbransje for å få fullstendig klarhet i hva som har skjedd i saken, og vi vurderer fortløpende ulike tiltak vi kan iverksette i sakens anledning.

Dette er saken:
Onsdag 9. mai kom Dagens næringsliv med avsløringen om at Beyoncés og Kanye Wests lyttertall på Tidal er manipulert med flere hundre millioner falske avspillinger. Hvis DNs påstander medfører riktighet, så innebærer dette at de to artistene og deres plateselskaper har fått mer betalt på bekostning av andre artister. Tidal på sin side benekter manipulasjonen, og mener at de er utsatt for en svertekampanje.

Les hele saken i Dagens næringsliv her