Solen skinner og fuglene synger, sies det. Og jammen ser det ikke ut til at artister og musikere også er ute på veien og spiller og synger igjen. Alt er ikke tilbake til normalen ­­– vi jobber fortsatt med etterdønningene av korona ­– men en viss normal kan vi kanskje kalle det. Vi håper i hvert fall at flesteparten av våre medlemmer puster veldig mye lettere nå enn de gjorde på samme tid i fjor.

Også i år har vi jobbet intenst med regjering og virkemiddelapparat med kompensasjons- og stimuleringsordninger, kompensasjonsordning for selvstendig næringsdrivende og så videre. Det siste året har vi også brukt svært mye tid på å forhandle om fordeling i de ulike kollektive forvaltningsorganisasjonene. Det er kanskje noe av det viktigste vi gjør, men styremøter og utallige eposter er definitivt ikke det mest sexy å snakke om. Tatt i betraktning hvor mye penger vi klarer å kanalisere til artister og musikere gjennom dette arbeidet, vil vi likevel prøve fremover. Vi er tross alt organisasjonen som er til utelukkende for artister, musikere og studioprodusenter, så når vi setter oss ned ved et forhandlingsbord, er det kun deres sak vi taler.

Medlemsfordeler og rabattordninger er også viktig for dere. Jeg minner derfor om at vi står på pletten med ATA Carnet og gunstige forsikringsordninger (sjekk særlig ut sommerens tilbud). Vi har en ny avtale om in ear-monitorer, ørepropper og audiograf med Høvik Hørsel. Og lurer du på hvor og hvor mye musikken din spilles, anbefaler vi Chartmetric. Du finner alle dine fordeler på splitter nye Min side på gramart.no.

Det skjer mye til høsten. Vi jobber med et nytt format for Bendiksenprisen. Mentorordningen kommer tilbake. Det blir kurs og medlemsmøter, bransjefestivaler og noen svært gunstige medlemsfordeler vi gleder oss til å fortelle dere mer om. Men først er det sommer.

Det er relativt stille i våre kanaler om sommeren. Derfor skrur vi også ned tempoet her i administrasjonen. Vi er mer eller mindre stengt, men er alltid tilgjengelige for forsikringshenvendelser. Vi svarer på epost så godt vi kan, men med lengre svartid enn vanlig. Det er ikke umulig at vi er på konsert, så om du vil ha tak i oss, kan du sjekke om vi står like foran mikseren og lytter. Men vi prater ikke før settet er slutt, altså. Det får være måte på!

God sommer!

Marius