Vi tok en prat med Lasse for å bli litt bedre kjent med han før han starter i GramArt 1. februar.

Hva ønsker du å bidra med i din nye jobb i GramArt?

Den første kassetten jeg fikk var Reidarkassetten. Deretter slag i slag med Vaselinas samlede, Øystein Sunde, mammas Bjørn Afzelius og så fatterns platesamling med mye blues. Så kom NWA og tok meg før jeg ramla inn i en lang techno-periode etterfulgt av stoner-rock og doom. Nå går det mye i norsk samtidsrock- og pop (ingen nevnt, ingen glemt). Jeg har med andre ord en allsidig musikksmak og gjennom min nye jobb i GramArt håper jeg å bidra til at alle norske musikkartister får levelige vilkår slik at de kan fortsette å lage den musikken som vi alle trenger for å være glade, triste og dannede mennesker.

Har du noe du brenner spesielt for?

Hvis jeg skal holde meg på musikkfronten, så vil jeg si at jeg brenner for at alle uttrykksformer må tillegges samme verdi. Jeg er gjerne smakspoliti på fritiden, med nære musikkvenner, men der ute i den store offentligheten er det viktig å huske på at nesten all musikk har et dedikert publikum som har sine beste og viktigste opplevelser til de merkeligste låter. Og det er egentlig ganske stilig. Det må vi ivareta.

Hvilken bakgrunn har du?

Jeg er utdannet journalist, har studert skrivekunst ved kunsthøgskolen i Gøteborg og ved Forfatterstudiet i Bø og har hatt så mange ulike jobber at jeg må henvise til LinkedIn. Viktigst for GramArts medlemmer er nok min erfaring som kommunikasjonsrådgiver i NOPA for noen år tilbake.

Hvorfor velge å jobbe i musikkbransjen egentlig, nå som situasjonen i vår bransje er kritisk?

Nettopp derfor! Jeg elsker musikk og tenker at jeg vil bruke arbeidstiden min på å sørge for at det blir enda mer av det. Akkurat nå er det mange som jobber hardt for å holde seg flytende og som trenger ekstra hjelp fra folk med en annen utsikt enn den fra scenen. Helt siden jeg slutta i NOPA har jeg ønsket meg tilbake til bransjen og siden det ekstremt smale støybandet mitt er langt fra et gjennombrudd, er det helt naturlig å bruke det faget jeg kan best, nemlig kommunikasjonsfaget, for å holde på i musikkens verden.

Ditt eget forhold til musikk, hva er det?

Tidvis har det vært altoppslukende, men akkurat nå er det litt roligere på grunn av en liten guttepjokk (som heldigvis aldri har rørt høyttalerne mine). Det hadde vel ikke vært lockdown i mer enn noen dager før hjemmekontoret/studioet fikk nye monitorer, så det blir gudskjelov noen timer hver dag uansett!

Er det noe spesielt du ser frem til når du nå starter som kommunikasjonsrådgiver i GramArt?

Gode samtaler med gode folk. Faglige utfordringer. Juss og litt fest. Og forhåpentligvis mye musikkprat!

Vi ønsker Lasse velkommen til GramArt, og gleder oss til å jobbe for å styrke artisters rettigheter sammen med ham. Lasse har sin første arbeidsdag 1. februar.