Christina Sandsengen er en klassisk gitarist og komponist fra Gjøvik og en av ytterst få i Norge som lever utelukkende som utøvende klassisk gitarist. Hun har turnert i Europa, Asia, Nord- og Sør-Amerika. Debutskiva Shades & Contrasts ble svært kritikerrost, blant annet hyllet Gramophone Magazine hennes mesterlige nerve for tonalt og rytmisk hiearki. Det sier seg selv at en slik musiker må ha et skikkelig instrument. Vi har bedt Christina fortelle litt om gitaren sin, som hun har forsikret via GramArts instrumentforsikring.

Portrait guitar bygget av Stephan Connor

Jeg spiller på en portrait guitar som den amerikanske gitarmakeren Stephan Connor har laget til meg. Det er en veldig personlig gitar og Connor var nøye på at den skulle representere meg og være inspirert av meg. Derfor er det mønster bak som minner om hav og bølger. Havet betyr mye for meg og har vært viktig for meg i min oppvekst og videre liv. I  rosetten er det et spesielt mønster hvor han har gått «outside the lines» fra hva som er vanlig ­– noe han mente at også på sett og vis representerer meg. Noe av perlemoren i rosetten er fra den samme han brukte i selveste Eliot Fisk sin gitar. Eliot er et gitargeni og har vært en av de jeg ser opp til i klassisk gitar, så det betyr mye å ha denne perlemoren også i min gitar.  Gitarhalsen er litt mindre enn vanlig for å passe mine små hender. Og på toppen av gitaren er det et ekstra lydhull som gir en fyldigere klangdybde.

Nytt album i mars

I mars kommer album Solace, som er hennes debutalbum som komponist. Albumet fremhever hennes tekniske ferdigheter samt et bredt spekter av kontraster og følelser. Noen ganger mørkt og dramatisk, så plutselig lysere og melodisk.

– Den klassiske gitaren er nøkkelen til min ubevisste verden av følelser og tanker, og derfor setter jeg den klassiske gitaren i sentrum og bruker forskjellige lydlandskap og elementer for å fremheve eller forsterke fargene og uttrykkene fra gitaren, og jeg bruke mye imitasjon av kirkeklokker spilt på gitaren for å fange den tomme og smertefulle følelsen av en begravelse, forteller Christina.

Albumet består av 13 spor og inviterer lytteren på en personlig musikalsk reise fra mørke og lys, sorg, lidenskap og smerte.

GramArt-ambassadør

Christina Sandsengen er en av GramArts ambassadører. GramArt er interesseorganisasjonen for næringsdrivende artister og musikere. Våre medlemmer er i stor grad selvstendige, og om du ikke er eller ønsker å være i et fast ansettelsesforhold, hører du hjemme hos oss. Rimelig instrumentforsikring er bare en av fordelene ved et medlemskap. Du får også gratis tilgang på Norges ledende kompetansemiljø innen musikkrelatert juss, ulykkesforsikring inkludert i medlemsskapet, ATA Carnet, og mye mer.