Ivar S. Peersen, styreleder i GramArt. Foto: Christian Misje
Marius Øvrebø-Engemoen blir daglig leder i GramArt på permanent basis. Foto: Eva Rose. Foto: Eva Rose

-På vegne av styret i GramArt vil jeg takke Elin for den formidable innsatsen hun har lagt ned for norske artister i alle de årene hun har vært GramArts leder. Hun har løftet organisasjonen til nye høyder, og tatt oss gjennom både kriser og oppturer med stø hånd. Hennes engasjement har vært stort, og det er mange som skylder henne en stor takk for det arbeidet hun har lagt ned i disse årene, sier styreleder i GramArt Ivar S. Peersen.

Elin ble ansatt i GramArt i 2004, og tok over som leder i 2007. Under hennes ledelse har driften av GramArt blitt gjennomprofesjonalisert. Hun har med sitt sterke engasjement og faglige dyktighet gjennomført store prosjekter som har skapt varig endring i bransjen. Hennes iherdige innsats gjennom mange år for å få på plass en rettferdig åndsverklov bør trekkes frem. Dette har skapt varig forbedring av rettighetshavernes posisjon og har kommet GramArts medlemmer til gode. Hennes engasjement i forbindelse med jordskjelvet på Haiti bør også nevnes, da hun i etterkant av skjelvet var helt sentral i å samle norsk musikkbransje til en dugnad for jordskjelvofrene. Under støttekonserten i Operaen fikk Røde Kors inn over 24 millioner kroner til jordskjelvofrene.

Elin Aamodt har de siste to årene hatt permisjon fra sin stilling som daglig leder i GramArt fordi hun flyttet til Skrova i Lofoten med barna sine. Selv om det nå er naturlig for henne å gå videre til nye utfordringer, synes hun det er vemodig å slutte i en jobb som hun har vært så glad i:

-Det er ikke lett å ta farvel med en organisasjon jeg har hatt så tett innpå livet de siste seksten årene. Jeg er så glad i norsk musikk og i de hardtarbeidende norske artistene. De fortjener det aller beste! Jeg er glad for alle de viktige seierne vi har oppnådd disse årene. Det har vært et givende og krevende arbeid som GramArts administrasjon og dyktige styre har klart i fellesskap. Jeg er glad og takknemlig for å ha fått lov til å bidra til å styrke norske artister alle disse årene. Så vet jeg GramArts medlemmer vil være godt ivaretatt med Marius i lederstolen fremover. Han gjør en glimrende jobb og vil bringe GramArt-skuta trygt videre. Jeg vil savne alle sammen masse, ikke minst alle de fantastiske artistene jeg har hatt gleden av å bli kjent med og jobbet med gjennom alle disse årene i GramArt, sier avtroppende daglig leder Elin Aamodt.

-Styret i GramArt er svært glad for at Marius Øvrebø-Engemoen har takket ja til å fortsette som daglig leder i GramArt på permanent basis. Siden han tok over som kst. daglig leder i juni 2018, har Marius de siste to årene vist seg som en svært kompetent leder. Han har i tillegg en unik juridisk kompetanse og erfaring som gjør han velegnet til å lede GramArt videre. Marius har tatt utfordringen med å lede GramArt på strak arm, og med han som leder sikres også den kontinuiteten som organisasjonen trenger i den krevende tiden vi er inne i, fortsetter styreleder Ivar S. Peersen.