Se hele prisutdelingen her fra vår digitale utdeling på Facebook her

Juryen sier videre at: Årets vinner av Bendiksenprisen er sjelden i den norske artistfaunaen. Vedkommende har skapt sitt eget uttrykk som tar oss lyttere inn i et svevende, deilig univers. Det er grensesprengende og det er utfordrende. Årets prisvinner har markert seg både nasjonalt og internasjonalt med hyllede, liveproduksjoner der publikum har blitt fortryllet av en sjelden sterk tilstedeværelse på scenen. Med et unikt tekstunivers og en meloditeft av de helt sjeldne anses årets prisvinner som en av de største poptalentene i Norge. Hun blander med den største selvfølgelighet elementer av pop, R`n`B og electronica og pakker det inn i et herlig jazz-uttrykk. Hun fanger i musikken sin både livets fortvilelse og enorme glede, og hun vil at vi skal danse.

– Tusen takk til GramArt for denne prisen. Det er veldig godt å få pris nå rett etter at albumet har kommet ut, og få en skikkelig god klem fra dere på en måte, uten at det er noe smittefare i det. At prisen er fra mine artistkollegaer gjør prisen ekstra verdifull for meg, sa Emilie Nicolas ved prisutdelingen.

– Det har vært ekstra krevende å velge årets Bendiksenprisvinner. Ikke bare fordi det var så mange sterke nominerte kandidater, men vi har en hel musikkbransje som står i knestående på grunn av koronakrisen. Vi i styret i GramArt kjenner på alvoret i situasjonen. Når vi gir prisen til Emilie Nicolas, så er det fordi hun er et fantastisk musikalsk talent som vi mener kan nå langt. Hennes produksjon er så langt fenomenal, og vi gleder oss til å følge henne videre, sier styreleder i GramArt Ivar. S Peersen.

Emilie Nicolas var nominert sammen med Valkyrien Allstars, Fieh, Kristian Kristensen og Jakob Ogawa til den gjeve prisen.

Emilie Nicolas ga ut sitt debutalbum i 2014, «Like I’m A Warrior», et album hun mottok Spellemannpris for både i kategorien årets nykommer med tilhørende Gramostipend og årets popsolist. I 2018 kom oppfølgeren «Tranquille Emile», som hun mottok Spellemannprisen 2018 i klassene årets album og popartist. 5. juni kom hennes nyeste utgivelse «Let Her Breathe».  

Fra artister til artister

GramArt er landets største interesseorganisasjon for norske artister og har 3000 medlemmer innen alle sjangre og fra hele landet. Juryen for prisen er GramArts styre som består av artistene Ivar S. Peersen (styreleder), Harald Sommerstad, Karin Park, Anne Lise Frøkedal og Daniel Nordgård. Varaer er Tatiana Palanca, Kate Havnevik og Terje Tysland.

Om Bendiksenprisen

Prisen ble gitt av Kulturdepartementet i anledning GramArts 20-årsjubileum i 2009. GramArts styre, som selv er artister, kårer vinneren. Prisen er oppkalt etter nestor i norsk popmusikk, Arne Bendiksen som gikk bort i 2009. Bendiksen hadde stor innflytelse i norsk populærmusikk både som sanger, låtskriver og plateprodusent. Prisen skal være et bidrag til en artist som allerede har kommet et stykke på vei i sin karriere, som enten har minst en kommersiell utgivelse eller har konsertvirksomhet av et visst omfang å vise til. Prisvinner velges ut på bakgrunn av aktualitet, fra et vidt spekter av populærmusikalske uttrykk og uavhengig av organisasjonsmessig tilknytning. Bransjen, medlemmer av GramArt og andre har kunnet nominere mulige kandidater til prisen. Bendiksenprisen er på 100.000 kroner deles i år ut for 11. gang.

Tidligere vinnere har vært Karpe Diem (2010), Ida Jenshus (2011), Stein Torleif Bjella (2012), Monica Heldal (2013), Highasakite (2014), Spidergawd (2015), Bow to Each Other (2016), Honningbarna (2017), Ola Kvernberg (2018) og Ivan Ave (2019).

Daglig leder i GramArt Marius Øvrebø-Engemoen, Emilie Nicolas og styreleder i GramArt Ivar S. Peersen. Foto: Eva Rose