Da Platearbeiderforeningen og GramArt søkte Kulturrådet om midler til å starte opp en mentorordning for produsenter, var det et uttalt mål med en høy kvinneandel blant både mentorer og lærlinger. Tallet på kvinnelige produsenter ligger på rundt 2,6 prosent, noe vi synes er hårreisende. Tenk bare på hvor mye talent som går tapt når de kvinnelige produsentene ikke får slippe til. Vi er derfor stolte av at femti prosent av både mentorer og lærlinger er kvinner. Det var dessuten soleklart hvem av søkerne mentorene ville jobbe med – alle har fått sitt førstevalg, helt uavhengig av kjønn.

Nå er det opp til lærlingene og mentorene og vise frem hva de er gode for. Resultatene blir lagt frem i en showcase under Trondheim Calling i februar neste år. Og disse folka her kommer du garantert til å høre fra både før og etter det!

 

Årets lærlinger

Kristine Hoff
Mentor: Gucci Caliente

Kristine Hoff – alias Maud – er en 29 år gammel artist, produsent, komponist og vokalist fra Bodø. I 2021 slapp hun sitt selvproduserte- og selvtitulerte debutalbum som mottok svært gode anmeldelser i både britisk, australsk og amerikansk musikkpresse. Hennes andre singel «Bad Things» landet coveret på Deezer’s spilleliste ‘New Electronic’. Etter min siste EP-utgivelse «In My Haven» (2022) ble hun kåret til «Månedens Urørt» på NRK P3. Maud har spilt på festivaler som Øyafestivalen, Tallinn Music Week, Trænafestivalen, Insomnia, Bodø Jazz Open, Sørveiv og Festspillene i Nord-Norge.

Snorre Sønderland
Mentor: Thomas Kongshavn

Snorre Sønderland er musikk rodusent og lydtekniker Opprinnelig kommer han fra en liten bygd i Sogn og fjordane som heter. Han har nettopp fullført studier innen låtskriving og produksjon og «Music business». Snorre er ekstremt opptatt av og fokusert på å vokse sammen med de rundt meg og skape nye muligheter for nye/unge artister til å få et så bra produkt som mulig i et trygt og godt miljø. Han har allerede solid erfaring: siden 2019 har han deltatt på 55 utgivelser med 16 artister.

Rebecca Instebø
Mentor: Marit Larsen

Rebecca Instebø har skrevet låter siden hun var 11 år. Hun har sunget i flere band og i 2018 ga hun ut sin første EP i samarbeid med Stephan Slaaen. Etter det har hun spilt på Blåsenborgfestivalen og vært med på The Voice. Da verden stoppet i 2020, begynte hun å fokusere mer på låtskriving og har blant annet deltatt i sessions med Mugisho, Benjamin Giortz og Popular Demand.

Oscar Almqvist
Mentor: Ronny Svendsen

Oscar Almquist er artist, produsent, låtskriver og instrumentalist. Til daglig studerer han til bachelor i låtskriving ved Universitetet i Agder. Han gir ut musikk under artistnavnet Oscar A, i tillegg til å være produsent og keyboardist for andre artister i popsjangeren. Allerede da han var 12 år gammel begynte han å spille gitar, piano og skrive raplåter. Under artistnavnet Oscar A har han gitt ut to album, en EP og flere singler, hvor stort sett alt er produsert og mikset selv. Han har også vært produsent og keyboardist for Maria Petra som deltok i The Voice 2021. Som utøvende musiker har han spilt rundt 200 konserter, blant annet VG-lista (med Maria Petra), Stavernfestivalen og en opptreden for det norske kronprinsparet.

Ola Djupvik
Mentor: Matias Téllez

Ola Djupvik og er trommeslager og kulturarrangør, vordende produsent og studiotekniker. Han har gått på jazzlinja i Trondheim og har hovedsaklig livnært seg som trommis og komponist i indierockbandet Pom Poko siden 2016. Det har blitt et hundretalls konserter i Europa og USA og to studioalbum på britiske Bella Union. Hittil i karrieren har han satset på utøving og komposisjon, men interessen musikkproduksjon og studioarbeid har alltid ligget der. Og nå får han altså en flying start innen det feltet.

Malin Isabel Disco Guleng
Mentor: Silje Halstensen

Malin Isabel Disco (jada, hun heter faktisk Disco på ekte)  har etter eget sigende et glitrende hjerte formet som en discokule som banker for musikk og prosessen bak en favorittlåt. Hun spiller bass i bandet til Bo Milli og koser seg mest når hun får ta mye rom i en låtskriverprosess. Det siste året har hun siktet seg inn mot produsentrollen og håper gjennom mentorprogrammet å få stor teknisk kompetanse og trygghet i produsentstolen. Hun har hittil kalt seg for Malin Disco, men hennes nye prosjekt heter Most Likely Marlin.