Pressemelding:

Bendiksenprisen skal være et bidrag til en artist som har kommet et stykke på vei i sin karriere som plateartist eller liveartist. Det er 13. gang prisen deles ut og en jury bestående av tidligere prismottagere kårer årets vinner.

Artist Anne Lise Frøkedal har vært juryleder denne gangen og ledet en jury bestående av tidligere mottagere av prisen: Eivind Øygarden (Ivan Ave), Bård Linga fra Bokassa, Edvard Valberg fra Honningbarna og Ida Jenshus.

– Vi har samlet en svært kompetent gjeng i juryen, som sammen har god oversikt over hva som rører seg i musikk-Norge om dagen. De nominerte er aktive og anerkjente utøvere med godt moment og en stadig økende anerkjennelse. De fortjener alle å få prisen, men det kan bare være én heldig artist som tar stafettpinnen videre etter Karpe, juryens egen Ida Jenshus, Emilie Nicolas og alle de andre, tidligere mottagerne, sier nestleder i GramArts styre, Anne Lise Frøkedal.

Vinneren offentliggjøres 30. november.

De nominerte:

Gabrielle (Spotify, Video)
Fieh (Spotify, Video)
Bendik Giske (Spotify)
Isák (Spotify, Video)
Vuyo (Spotify, Video)

 

Juryen består av:

Ivan Ave (Spotify)
Frøkedal (Spotify)
Bård Linga, Bokassa (Spotify)
Edvard Valberg, Honningbarna (Spotify)
Ida Jenshus (Spotify)

 

Om Bendiksenprisen

Arne Bendiksens talentpris er en gave fra Kulturdepartementet til norske artister, og formålet med prisen er å bidra til talentutvikling innen norsk populærmusikk. Prisen er på 100.000 kroner og deles ut for 13. gang i 2022.

Prisen er oppkalt etter Arne Bendiksen, nestor i norsk popmusikk. Bendiksen hadde stor innflytelse i norsk populærmusikk som sanger, låtskriver og plateprodusent.

Prisen skal være et bidrag til en artist som allerede har kommet et stykke på vei i sin karriere, som enten har minst én kommersiell utgivelse eller konsertvirksomhet av et visst omfang å vise til. Bransjen, medlemmer av GramArt og andre kan nominere kandidater til prisen. En egen jury, med nestleder i GramArt styre, Anne Lise Frøkedal, som juryleder, kårer vinneren.

Tidligere vinnere er Bokassa (2021), Emilie Nicolas (2020), Ivan Ave (2019), Ola Kvernberg (2018), Honningbarna (2017), Bow to Each Other (2016), Spidergawd (2015), Highasakite (2014), Monica Heldal (2013), Stein Torleif Bjella (2012), Ida Jenshus (2011) og Karpe Diem (2010).

Kontakt

 

Juryleder Anne Lise Frøkedal
(ta kontakt via GramArts kommunikasjonsrådigver under)

Lasse W. Fosshaug
Kommunikasjonsrådgiver GramArt
Telefon: 916 06 355
lasse@gramart.no