Vår karriere i tall med Sløtface. Foto: Jonathan Vivaas Kise
Hjelp, jeg er artist! Med Jon Olav, Guttorm Raa, Ksenia Petrova og Thomas Litangen.
Marius Øvrebø-Engemoen blir daglig leder i GramArt på permanent basis. Foto: Eva Rose. Foto: Eva Rose
Maren Skaskiewicz, advokatfullmektig i GramArt. Foto: Eva Rose.

Som hovedsamarbeidspartner til Trondheim Calling har GramArt gleden av å tilby halv pris på instrumentforsikring, samt gratis medlemskap til artister som skal spille under festivalen. Spesialtilbudet gjelder kun for nye medlemmer og forsikringstagere. Rabattkode må benyttes.

For å benytte deg av tilbudet, klikk her: Ja, jeg vil bli medlem i GramArt

Gitarfix i samarbeid med 4Sound
På vår GramArt-stand på Clarion Living Room Lounge tilbyr vi også i samarbeid med 4Sound i Trondheim gratis strengeskift og gitarfix til artister som skal spille på Trondheim Calling. Kom gjerne innom vår stand for en prat om hva vi kan tilby deg som artist.

GramArt på Trondheim Calling
Trondheim Calling er en av landets største musikkonferanser og showcasefestivaler som trekker artister og bransje fra hele Norge og arrangeres for tiende gang 30.januar til 1. februar 2020.

Artistorganisasjonen GramArt er en av hovedsamarbeidspartnerne til Trondheim Calling og tilbyr blant annet en kurspakke spesielt rettet mot norske artister som ønsker mer kunnskap om hva man bør gjøre, og ikke gjøre, når man prøver å slå gjennom som artist i Norge.

Kurspakken holdes torsdag 30. januar fra klokken 11:00 til 12:50 på konferansehotellet Clarion Congress. Artister som spiller på Trondheim Calling eller andre med delegatpass har tilgang.

Fredag 31. januar arrangerer vi også jusshjelp 1:1, der du kan booke 1-1 veiledingstime med en av GramArts advokater. Benytt anledningen til å få mer juridisk kunnskap om musikkbransjen og dine rettigheter som artist!

Sjekk ut hele programmet til årets Trondheim Calling her

Her er fullstendig oversikt over GramArts aktiviteter under Trondheim Calling:

Torsdag 30. januar

11:00-11:50 Clarion Andromeda
Vår karriere i tall: Sløtface

Hva vil det si å være et funksjonelt band i 2020? Spesielt den økonomiske delen er en utfordring for mange. Hvilke utgifter må man regne med? Hvilke uforutsette utgifter kan man støte på? Hva er det verdt å bruke penger på, og hva kan man vente med?

I dette foredraget tar Stavangerbandet Sløtface med oss inn i deres bandøkonomi. I 2018 vant de Spellemannspris i klassen rock – og hadde sitt første år med overskudd etter seks år som band.

Når de kommer til Trondheim Calling får vi høre mer om bandets økonomiske suksesser og fiaskoer, og kanskje få svar på hvorfor det kan ta  seks år på å gå med overskudd.

Les mer om seminaret og Sløtface her

12:00-12:50 Clarion Andromeda
Hjelp, jeg er artist

Det er mye å sette seg inn i for dagens artister, og spørsmålene er både store og mange. Med utgangspunkt i egen og andres karriere vil artisten JON OLAV stille de «dumme» spørsmålene for deg og få svar fra folk som jobber i bransjen.

Bandnavn: check! Bandmedlemmer: check! Låter: check! Hva blir neste steg? Det er mange avgjørelser som må tas, og ikke minst er det mange samarbeid som må settes i gang. Bør ting gjøres i en spesifikk rekkefølge? Hva er typiske tabber mange begår?

Jon Olav Sanddal startet sin artistkarriere med et brak for over 2 år siden med klima-hiten «Hei Erna». På det tidspunktet hadde han tusen spørsmål rundt sin fremtidige karriere, men ingen å spørre.

Under Trondheim Calling vil han stille disse og andre relevante spørsmål til et panel bestående av Guttorm Raa, Ksenia Petrova og Thomas Litangen. Etter foredraget vil du forhåpentligvis ha mer selvtillit og input til å ta de riktige valgene for din karriere.

Les mer om seminaret og paneldeltagerne her

Fredag 31. januar

11:00-11:50 Clarion Polaris
Jusshjelp 1:1

Det går ofte fort når det tar av i musikkbransjen. Forhåndskunnskap om bransjens utvikling, hva som er «vanlig» og hva du bør gjøre for å sikre dine rettigheter er derfor nødvendig. Har du det, vil du være i en bedre posisjon til å kunne oppnå gode avtaler.

Hva innebærer egentlig alle de avtalene du har fått på bordet? Er vilkårene i forslagene du har mottatt rimelige? Er det nå på tide å innhente profesjonell hjelp i forhandlingene, eller er klarer du dette selv?

GramArt sin jobb er å hjelpe artister med å finne ut av alt dette. Under Trondheim Calling 2020 kan du booke 1-1 veiledningstime med GramArts advokater. Benytt anledningen til å få mer juridisk kunnskap om musikkbransjen og dine rettigheter som artist!

Veiledningen krever forhåndspåmelding. Påmeldingsskjema kommer i januar.