Synlig balanse er viktig for å få et musikalsk mangfold. For å skape balanse trenger vi like premisser, og den offentlige debatten har hittil vist oss at mange kvinner i musikkbransjen opplever at de ikke har det. Det vil Feminalen gjøre noe med.

Festivalen gir spillerom til et knippe av de mange fantastiske artistene og musikerne som finnes. Med dette fokuset vil Feminalen bidra til å skape og synliggjøre rollemodeller, og slik håper de å stimulere til økt rekruttering av jenter i musikkbransjen.

Lørdag 29. oktober starter festivaldagen med to spennende paneldebatter på Byscenen, spekka med dyktige folk!

«Hvor er produsenten?»
Paneldebatt èn vil ta for seg produsentrollen, der man ser en markant mangel på kvinnelige produsenter. Handler dette om gamle kjønnstereotyper knyttet til teknologi? Handler det om mytene om produsentstillingen som en lederposisjon knyttet til kontroll over musikerne, med en slags eneveldig definisjonsmakt på sluttproduktet? Hvorfor har det vært, og er slik og hva kan vi gjøre for å endre situasjonen?

Paneldeltakere vil være:
Gøril Forbord, tidligere daglig leder for Teknoport
Frida Blomberg Håvardstun, musikkteknologistudent
Siri Øyslebø Sørensen, forsker på kjønn og makt ved NTNU
Are Bergerud, Song:Expo og Tempo
Ordstyrer: Sunniva Skjøstad Hovde.

«Gudmødre i musikkbransjen»
De siste årene mener vi i Feminalen at vi ser noen nye typer kvinnelige aktører både på og av scenen, eller kanskje er det ingen nye typer, men de tas imot med en annen selvfølgelighet enn for bare noen år siden. Er dette et resultat av mange års knallhard og systematisk jobbing med kvinners rettigheter, kvoteringer, strategier, holdningsendringer? Hva har endret seg?

I dagens andre paneldebatt, vil vi høre fra de kvinnene som har kommet seg opp og frem i musikkbransjen: Hvilken definisjonsmakt har de? Hvordan har det vært å klatre oppover? Hvordan er tilstanden for kvinner i musikkbransjen i dag?

Paneldeltakere vil være:
Kristin Winsents, musikksjef i NRK P13
Lena Midtveit, administrerende direktør i Sony
Rhiannon Edvards, daglig leder i Musikkutstyrsordningen
Sofie Olaisen, student ved musikkteknologi NTNU.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Vel møtt!

Se www.feminalen.no for informasjon om øvrig program.