I fjor fylte vi Kulturhuset med musikere, artister og låtskrivere som kunne velge og vrake i minikurs, Q&As og individuelle veiledninger. I år gjentar vi suksessen, og gir deg hele kontorjobben på ett brett!

Kontordagen avholdes på Kulturhuset i Oslo tirsdag 13. november fra 09:00-16:00.

Kontordagen er gratis for medlemmer av GramArt.

Påmelding her

Årets program inneholder foredrag og workshops om:

→ Lag din egen forretningsplan
→ Hva får du i pensjon?
→ Hva kan du trekke av på skatten?
→ Dine trygderettigheter som frilanser/ selvstendig næringsdrivende.
→ De beste søknadstipsene + møt saksbehandlerne

I tillegg til dette vil du kunne:

→ høre live podcast: ENK eller AS?
→ se live intervju, TBA
→ møte TONO og GRAMO

PROGRAM:
08:30 Registrering åpner og vi har kaffen klar!

09:00 Velkommen

09:15 FOREDRAG: Forretningsplan; Hva og hvorfor?
Lisbeth Wathne Svinø er universitetslektor ved NMH med entreprenørskap som fagområdet. Med en kort innføring vil hun gi deg idéer til hva en forretningsplan kan være for en selvstendig næringsdrivende, hvordan den kan brukes, og hvordan det kan være lurt å tenke.

09:15 MINIKURS: Pensjon for selvstendig næringsdrivende
Steinar Fuglevaag er spesialrådgiver i Fagforbundet og en engasjert ekspert på pensjon. Hva kan du som selvstendig næringsdrivende forvente å få i pensjon? Bør du spare, og evt hvordan? Steinar forteller om pensjonssystemet og hva som kan være lurt å gjøre.

09:30 MINIKURS og VEILEDNING: Kontrakter i Musikkbransjen
Marius Øvrebø-Engemoen er advokat og konstituert daglig leder i artistorganisasjonen GramArt, og har veiledet artister i det å forstå kontrakter i en årrekke. Disse 45 minuttene fokuserer han på en del generelle forhold knyttet til kontraktsinngåelser i musikkbransjen, herunder hva man bør tenke på før man inngår en eller flere slike. Etter kurset kan du booke en ti-minutters individuell veiledning med advokatfullmektig i GramArt Maren Skaskiewicz.

10:00 MINIKURS: Tips og triks i søknadsskriving
Artist og låtskriver Guro Von Germeten gir deg tips og triks som kan være nyttige når du skriver søknad. Hva skal en prosjektbeskrivelse innholde? Hvordan bør en CV se ut? Finnes det noen gode og universelle oppsett på budsjett?

10:00 WORKSHOP: Lag din egen forretningsplan (NB: Fulltegnet med venteliste! Du kan sette deg på venteliste her: https://www.mxst.no/pamelding?field_kursp_melding=22564)
Lisbeth Wathne Svinø plukker opp tråden der hun slapp med Forretningsplan – hva og hvorfor?, og veileder en liten gruppe med å lage individuelle forretningsplaner.

11:00: SPEED MEETINGS: Møt en saksbehandler
Med lappetrekkingssystem på Kontordagen kan du booke en 10-minutters veiledning med saksbehandlere fra Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde, FFUK, Music Norway og Kulturetaten Oslo. Lappene finner du ved informasjonen.

11:00 MINIKURS og VEILEDNING: Trygd for selvstendig næringsdrivende
Espen Eldøy, jurist i MFO/CREO, gir en introduksjon til selvstendig næringsdrivende og frilanseres trygderettigheter, med særlig fokus på sykepenger, foreldrepenger og dagpenger. Etter kurset kan du booke en ti-minutters individuell veiledning med Espen.

12:00 Lunsj

13:00 LIVE PODCAST: ENK eller AS?
Live opptak av podcasten FRILANSLIVET (www.frilanslivet.no) Hanna von Bergen i samtale med regnskapsfører Ole Ramsdal om når og hvorfor man bør velge den ene foretaksformen over den andre. Podcasten vil bli publisert senere.

13:00 MINIKURS og VEILEDNING: Kontrakter i platebransjen
Trond Brandal (Forbundssekretær i MFO/CREO) og Julie Rynning (Jurist i MFO/CREO) gjennomgår de vanligste typene av platekontrakter, og ser nærmere på hvilke utfordringer og muligheter disse inneholder for deg som er utøver og/eller mastereier. Etter kurset kan du booke en ti-minutters individuell veiledning med Trond eller Julie.

14:00 MØT TONO og GRAMO
Hvordan kan du bruke TONO og Gramo på best mulig måte og få mest mulig ut av det?

14:00 MINIKURS og VEILEDNING: Hvordan fungerer Fiken Regnskap?
Praktisk regnskapsføring med Kjartan Bærum fra Fiken Regnskap

15:00 LIVE INTERVJU: Fra skisse til ferdig låt – Emilie Nicolas i samtale med Torgny Amdam
Hvordan blir låtene til Emilie Nicolas til? Vi får høre noen av de første skissene fra GarageBand og dykke inn i den kunstneriske prosessen!

GramArt arrangerer Kontordagen sammen med NOPA, MØST, MFO og by:Larm.