– Trenger verden egentlig flere podcaster? spør kommunikasjonssjef Lasse W. Fosshaug.

– Verden trenger kanskje ikke flere podcaster, men artister og musikere trenger mer kunnskap og de trenger å ha tilgang på denne kunnskapen på en god måte. Derfor tenker vi at en podcast er en god idé, svarer advokat og daglig leder Marius Øvrebø-Engemoen. 

Slik begynner første episode av Artistpodden. GramArt har i alle år produsert mye bra innhold i form av intervjuer, workshops og masterclasser, særlig i forbindelse med bransjefestivaler. Men når arrangementet er over, er innholdet borte. Vi ønsker nå å tilgjengeliggjøre det vi gjør for flere, over lengre tid. Slik du kan ha tilgang på det når du vil, hvor du vil.

Umettelig kunnskapsbehov

GramArt får utrolig mange henvendelser fra artister og musikere som lurer på alt mulig rart. Flest spørsmål får vi om kontrakter og avtaler, og vi kan ubeskjedent si at vi har Norges beste kompetansemiljø innen artistrelatert juss. Kommer du til oss med en platekontrakt eller en hvilken som helst annen avtale, vil vi hjelpe deg med å gjennomgå avtalen og sørge for at den er utformet på en måte som gavner begge parter. Dette er et kontinuerlig arbeid, og vi ser gjerne at det  er mange av de samme formuleringene som bør endres i ulike kontrakter. Og ikke minst så ser vi at mange  allerede har signert en avtale de kanskje ikke burde signert (uten å snakke med noen først). Kunnskapsbehovet der ute er enormt! Vi har derfor en ambisjon om å produsere en podcast med episoder og samtaler om alt som berører en artistkarriere.

Artistsamtaler og juss

– Vi tar sikte på å lage alt fra lettbente episoder om morsomme temaer, dyptgående samtaler om artistkarrierer, korte snippets med viktig juss du bør kunne, lengre samtaler med alle typer folk som en artist kan møte i karrieren og ikke minst en hel masse informative drypp med kunnskap vi vet at både artister og musikere skal og bør ha tilgang på, forteller kommunikasjonssjef Lasse W. Fosshaug.

Første episode, en samtale mellom Marit Larsen og Thea Raknes, er nå publisert på Spotify og på Apple Podcasts. Begge hatt stor suksess og lange karrierer. GramArt inviterte de to til by:Larm 2023 for en samtale om artistlivet, turnéer, hverdagen, hvilke utfordringer de har møtt og hva de skulle ønske de hadde visst tidligere i karrieren. Marit Larsen er artist, låtskriver, produsent og forfatter. Hun har 25 års fartstid i musikkbransjen, med syv utgivelser bak seg (fem soloplater og to som den ene halvdelen av popgruppa M2M) og ny utgivelse rett rundt hjørnet. Sommeren 2023 reiste hun landet rundt på festivalturné. Hun er styremedlem i GramArt. Thea Glenton Raknes hatt stor suksess som Thea & The Wild. Hun har turnert landet rundt på klubber og festivaler, fått varme anbefalinger fra Rolling Stone Magazine, NME og American og songwriter og hun har dessuten vært fast trommeslager for Frøkedal.

Lik og del, og alt det der!

Vi blir kjempeglade om du lytter og følger podcasten, slik at vi når flest mulig. Og følg med fremover! VI begynner i det små, men har noen store planer for 2024!

Lytt på Spotify. Kommer også på Apple Podcast hvert øyeblikk.