Pressemelding fra GramArts fond 31. august 2021

Nå er vi lei av krise og jeg håper så mange artister som mulig søker for å komme i gang igjen, fortsetter styreleder i GramArts Fond, Hans Olav Trøen. Fondet forvalter godt over en million av artistenes egne kroner gjennom stipendet Artiststipendet, og nå åpnes det altså for søknader via de nye nettsidene artiststipendet.no. 

13 stipender à 100 000 kroner 

Artiststipendet er et stipend for profesjonelle musikkartister. Artiststipendet deles vanligvis ut som noen få større stipender, men i år blir altså midlene fordelt på flere. Slik håper de å stimulere mest mulig aktivitet i musikkbransjen. 

– I år kaller vi det et gjenåpningsstipend. Nå løfter vi blikket og forhåpentligvis tør norske artister å satse hvis de får litt penger på bok. Derfor deler vi ut 13 stipender på 100 000 kroner til folk med gode søknader og gode prosjekter, uavhengig av organisasjonstilhørighet, sier Trøen. Artiststipendet er med andre ord åpent for søknader fra populærmusikkartister i hele Norge. 

 

Bra for alle som vil på konsert 

Artist og komponist Hans-Peter Lindstrøm, kjent under artistnavnet Lindstrøm, er blant de som har vunnet stipendet tidligere.  

– Jeg har tidligere fått det ordinære Artiststipendet for å utvikle meg som artist og komponist, og i fjor fikk jeg også et krisestipend for å hjelpe meg gjennom pandemien. Jeg håper mine artistkollegaer setter seg ned og skriver noen gode søknader, for dette er penger som kommer godt med! Og siden det i år er et gjenåpningsstipend, blir det bra for alle oss som vil dra på konsert også, sier Lindstrøm.

Søknadsfristen er 1. oktober.

Les mer og søk på Artiststipendets splitter nye nettsider.

 

Mer informasjon: 

Artiststipendet.no 

Hans Olav Trøen, styreleder i GramArts Fond. 
+4791747575
hotroen@online.no 

Lasse W. Fosshaug, kommunikasjonsrådgiver i GramArt
+4791606355
lasse@gramart.no 

 

Om Artiststipendet 

Artiststipendet er et årlig arbeidsstipend som gis til profesjonelle populærartister for å stimulere til kunstnerisk og profesjonell utvikling og fordypning. Stipendet skal gi artister mulighet til å skape og formidle ny musikk og ikke minst utvikle artistkarrieren sin. Se tidligere vinnere og les mer på artiststipendet.no