Frithjof Hungnes, Kristine Bjørnstad og Erik Jansen.
Marius Øvrebø-Engemoen. Foto: Anne Valeur

GramArt kommer til å ha en GramArt-stand på Clarion Living Room lounge under hele konferansen, så kom innom for en prat om hvilke fordeler vi kan tilby deg som artist. Hvis du trenger nye strenger på gitaren din så fikser vi det. I samarbeid med Falck Musikk tilbyr GramArt gratis strengeskift og gitarhjelp under hele Trondheim Calling. Vi vil også tilby gratis medlemskap til nye medlemmer som spiller under Trondheim Calling.

Trondheim Calling arrangeres for syvende gang og trekker musikkbransje og musikere fra hele Norge. Sammen med Trondheim Calling presenterer GramArt en kurspakke spesielt rettet mot artister på vei opp, og deg som jobber for artister.

GramArt vil presentere følgende kurs på Trondheim Calling 2017:

Panel: Hvordan jobber plateselskapene?
Hvordan jobber norske plateselskap med å utvikle sine nye artister mot et gjennombrudd? Hvordan kan man som artist få et selskap på kroken? Få tips og triks fra personene bak tre av Norges mest aktive indieselskap om dagen!

Frithjof Hungnes (Propeller Recordings)
Frithjof driver Propeller Recordings som er et norsk indielabel med kontorer i Oslo, London og LA. De jobber med artister som Highasakite, Dagny, Sløtface, Team Me, Moddi, Apothek, Thea & The Wild, Marte Wulff, Katzenjammer, Imitating Airplanes, Frøkedal, The Fjords, Marte Eberson, Kristoffer Lo og Hanne Hukkelberg.

Kristine Bjørnstad (U OK?/INgrooves)
Kristine Bjørnstad startet labelen og managementet U OK? sammen med Tim Dunham i 2016 etter 4 år som daglig leder i Cosmos Music (Bendik, Rumble in Rhodos, Gundelach). U OK? er et fremtidsrettet selskap med fokus på A&R og god stemning, selskapets roster består av Gundelach, Nils Bech og Bendik. Kristine er også Nordic Manager for distribusjons- og teknologiselskapet INgrooves som tilbyr distribusjon, analyseverktøy og marketingløsninger på nasjonalt og internasjonalt nivå for plateselskap og artister.

Erik Jansen (Jansen Plateproduksjon)
Jansen Plateproduksjon er en av Norges ledende indie plateselskap med artister som Kråkesølv, Daniel Kvammen, Death By Unga Bunga, Band of Gold, Chain Wallet, Electric Eye, Atlanter, Hanne Kolstø, Hajk, Bror Forsgren for å nevne noen få.

DIY bookingkurs med Barren Womb
Hvordan booke sin egen Europaturné? Er det mulig å turnere på egenhånd i USA?

Det finnes en jungel av muligheter der ute, men hvor skal en i det hele tatt begynne? Trondheimsbaserte Barren Womb har siden de ble etablert i 2011 jobbet ut ifra et sterk DIY ethos og kjærlighet for ærligheten og friheten i undergrunnsmusikken. Bandet har i egen regi og i samarbeid med andre band fra Norge og utlandet gjennomført turneer over hele Europa og USA, og samarbeider nå blant annet med amerikanske Spartan Records. Bandet turnerer når de vil, og gir ut plater når de selv vil.

Musikkjuss 101: Artistrettigheter og avtaler
Hva trenger du egentlig å vite, du som enten selv er artist eller som skal representere artister?

Det går ofte fort når det tar av i musikkbransjen. Forhåndskunnskap om bransjens utvikling, hva som er «vanlig» og hva du bør gjøre for å sikre dine rettigheter er derfor nødvendig. Har du det, vil du være i bedre posisjon til å kunne oppnå gode avtaler. Dette er viktig både for artister og deres medspillere.

Hva innebærer egentlig alle de avtalene du har fått på bordet? Er vilkårene i forslagene du har mottatt rimelige? Er det nå på tide å innhente profesjonell hjelp i forhandlingene, eller er klarer du dette selv? Seminarholder skal gjøre det han kan for å sette deg bedre i stand til å besvare disse spørsmålene.

Seminarholder er advokat Marius Øvrebø-Engemoen, som er spesialist på juss på musikkfeltet. Marius har vært ansatt som advokat i GramArt siden 2008. Han har også tidligere erfaring som privatpraktiserende advokat

Mer informasjon finner du på trondheimcalling.no