Kst. daglig leder i GramArt Marius Øvrebø-Engemoen. Foto: Eva Rose

Som hovedsamarbeidspartner til Trondheim Calling har GramArt gleden av å tilby halv pris på instrumentforsikring, samt gratis medlemskap til artister som skal spille under festivalen. Spesialtilbudet gjelder kun for nye medlemmer og forsikringstagere. Rabattkode må benyttes.

For å benytte deg av tilbudet, klikk her: Ja, jeg vil bli medlem i GramArt

Gitarfix i samarbeid med 4Sound
På vår GramArt-stand på Clarion Living Room Lounge tilbyr vi også i samarbeid med 4Sound i Trondheim gratis strengeskift og gitarfix til artister som skal spille på Trondheim Calling. Kom gjerne innom vår stand for en prat om hva vi kan tilby deg som artist.

GramArt på Trondheim Calling
Trondheim Calling er en av landets største musikkonferanser og showcasefestivaler som trekker artister og bransje fra hele Norge og arrangeres for niende gang 31.januar til 2. februar 2019.

Artistorganisasjonen GramArt er en av hovedsamarbeidspartnerne til Trondheim Calling og tilbyr blant annet en kurspakke spesielt rettet mot norske artister som ønsker mer kunnskap om hva man bør gjøre, og ikke gjøre, når man prøver å slå gjennom som artist i Norge.

Kurspakken holdes torsdag 31. januar fra klokken 12:00 til 15:30 på konferansehotellet Clarion Congress. Artister som spiller på Trondheim Calling eller andre med delegatpass har tilgang.

Sjekk ut hele programmet til årets Trondheim Calling her

Her er fullstendig oversikt over GramArts aktiviteter på Trondheim Calling torsdag 31. januar på Clarion Congress:

12:00-12:50 Clarion Livingroom 4
Musikkjuss 101: Artistrettigheter og Avtaler

Hva trenger du egentlig å vite, du som enten selv er artist eller som skal representere artister?
Det går ofte fort når det tar av i musikkbransjen. Forhåndskunnskap om bransjens utvikling, hva som er «vanlig» og hva du bør gjøre for å sikre dine rettigheter er derfor nødvendig. Har du det, vil du være i bedre posisjon til å kunne oppnå gode avtaler. Dette er viktig både for artister og deres medspillere.

Hva innebærer egentlig alle de avtalene du har fått på bordet? Er vilkårene i forslagene du har mottatt rimelige? Er det nå på tide å innhente profesjonell hjelp i forhandlingene, eller er klarer du dette selv?

Seminarholder er advokat og kst. daglig leder i GramArt Marius Øvrebø-Engemoen, som er spesialist på juss på musikkfeltet.

13:30-14:20 Clarion Livingroom 4
Min karriere i tall

Det kan være vanskelig å drive egen artistkarriere, spesielt den økonomiske delen er en utfordring for mange. Hvilke utgifter må man regne med? Hvilke utforutsette utgifter kan man støte på? Hva er det verdt å bruke penger på, og hva kan man vente med?

I dette foredraget skal Silje Halstensen, også kjent som Bendik, gi oss et innblikk i hennes artistøkonomi. Silje har drevet egen artistkarriere i flere år, og skal nå dele av sine erfaringer.

14:30-15:30 Clarion Livingroom 4
Hjelp, jeg er artist!

Det er mye å sette seg inn i for dagens artister. Det er mange avgjørelser som må tas, og ikke minst er det mange samarbeid som må settes i gang.

I dette på panelet skal artisten JON OLAV prøve å nøste opp i «do’s & dont’s» for dagens aspirerende artister. Til dette får han hjelp av et godt og representativt utvalg fra artistapparatet, som består av: Lasse Kinden Endresen (Act), Karen Norbakk (Mandelbaum) og Thomas Litangen (Pott og Panne)