– Vi er utrolig stolte over å kunne presentere en så spennende og variert samling norske artister – alle av ypperste kaliber. Bransjen har hatt og arbeider seg fortsatt gjennom utrolig tøffe tider, så det er ekstra moro å kunne fokusere på anerkjennelse og oppbacking av karrierer som allerede er i godt driv fremad og oppad. Alle fem har gjort seg soleklart fortjent til Bendiksprisen, og vil alle som én være ytterst verdige arvtakere etter tidligere års vinnere som Karpe Diem, Spidergawd, Emilie Nicolas med flere, sier styreleder Ivar Storm Peersen i GramArt.

Du finner mer informasjon og linker til spillelister under bildene.

Vinneren kåres 23.juni.

Bendiksenprisen skal være et bidrag til en artist som har kommet et stykke på vei i sin karriere som plateartist eller liveartist. Det er 12. gang prisen deles ut og det er GramArts styre, som selv er artister, som kårer vinneren.

Tidligere vinnere har vært Karpe Diem (2010), Ida Jenshus (2011), Stein Torleif Bjella (2012), Monica Heldal (2013), Highasakite (2014), Spidergawd (2015), Bow to Each Other (2016), Honningbarna (2017), Ola Kvernberg (2018) Ivan Ave (2019) og Emilie Nicolas (2020).

Om årets nominerte kandidater

SKAAR
Hilde Skaar er en norsk popsanger fra Stord på Vestlandet. 22-åringen debuterte som soloartist med singelen «Higher Grounds». Hun har mottatt flere nominasjoner til priser, som Årets nykommer (P3 Gull), Årets stjerneskudd (By:Larm), og Spellemann 2020 i kategoriene Pop og Årets gjennombrudd og Gramostipend.
Lytt på Spotify

Bokassa
Bokassa er fra Trondheim og består av Jørn Kaarstad, Olav Dowkes og Bård Linga. De har gitt ut to studioalbum, Divide & Conquer i 2017 og Crimson Riders i 2019. Bokassa spilte som oppvarmingsband i Europa for Metallicas WorldWired-turné i 2019. Musikkanmeldere har beskrevet Bokassa som et band som kombinerer tunge stoner-riff med hardcore punkrock, med «stonerpunk» som resultat.
Lytt på Spotify

Musti
Tøyen-jenta Ugbad Mustafa, kjent som Musti, har siden debuten i 2018 bevist at hun kommer til å prege norsk rap i mange år fremover. 20-åringen har vært opptatt av historiefortelling siden barndommen og henter inspirasjon fra både somalisk musikk og britisk hiphop, RnB og grime. For EP-en «Mellom høyblokkene» og debutalbumet «Qoyskayga» ble hun kåret til Årets nykommer under P3 Gull 2020. Under Spellemannsprisen 2020 vant hun to priser, den ene i klassen Hiphop for «Qoyskayga» og den andre i klassen Årets gjennombrudd.
Lytt på Spotify

Bendik Baksaas
Jazz- og elektronikamusikeren Bendik Baksaas (30) slapp debutalbumet sitt med Bendik Baksaas Band i 2012. Han er utdannet komponist og musiker innen Live electronics og Det frie kandidatstudiet ved Norges musikkhøgskole (2012–2014). Han har produsert en rekke verk, i utvalg: Tableau Home Collection – musikk til danseforestilling, urframført ved Den Norske Opera & Ballett (2017), MASS – musikk til dans, urframført ved Dansens Hus (2019), Strengene – bestillingsverk til åpningen av Melafestivalen i Rådhushallen (2019), Skal dere dra allerede? – filmmusikk til produksjonen Freedom From Fear (2020), Jordopphimlesang – musikk til teater skrevet av Fredrik Høyer, Nationaltheatret (2021).
Lytt på Spotify

Bendik
Silje Halstensen fra Bergen er en norsk popmusiker kjent under artistnavnet Bendik. Hun er vokalist, gitarist og låtskriver og beveger seg i landskapet mellom elektronika og pop. Debutalbumet hennes «Drømmen gjør meg ingenting» ble kåret til et av de ti beste norske albumene i 2012 av NRK P3. Så langt har hun gitt ut fem album, og de ga Spellemann-nominasjoner i 2014, 2016 og 2019. Bendik har vært nominert til prisen for Årets liveartist på P3 Gull to ganger. Halstensen har en bachelor i musikkteknologi fra NTNU.
Lytt på Spotify