I år kom det 150 ulike forslag til hvem som fortjener Arne Bendiksens Talentpris.

– ­Det er utrolig mye god, norsk musikk, og juryen har hatt en takknemlig oppgave med å lytte seg gjennom katalogene til de aktuelle artistene. Det tok litt tid, men til slutt klarte vi å enes om fem navn som virkelig skiller seg ut som verdige mottagere av Bendiksenprisen, forteller juryleder Tatiana Palanca, før hun fortsetter:

– Det er en fryd å samarbeide med en så kompetent jury bestående av tidligere vinnere og artister. Dette er jo artistenes egen pris – gitt til artister fra deres kollegaer, og tilbakemeldingene vi får er at dette er en viktig pris.

Vinneren offentliggjøres 14. november.

 

De nominerte er:

ARY (Spotify)
Beharie (Spotify)
Cezinando (Spotify)
SKAAR (Spotify)
Tøyen Holding (Spotify)

 

Juryen har bestått av:

Tatiana Palanca, juryleder og styremedlem i GramArt, Miss Tati (Spotify)
Bård Linga, Bokassa (Spotify)
Sofie Tollefsbøl (FIEH)
Eivind Øygarden, Ivan Ave (Spotify)
Merete Pascual (Billie Van) 

 

Om Bendiksenprisen

Arne Bendiksens talentpris er en gave fra Kultur- og likestillingsdepartementet til norske artister, og formålet med prisen er å bidra til talentutvikling innen norsk populærmusikk. Prisen administreres og deles ut av GramArt – organisasjonen for næringsdrivende artister og musikere. Prisen er på 100.000 kroner og deles ut for 14. gang i 2023. Prisen er oppkalt etter Arne Bendiksen, nestor i norsk popmusikk. Bendiksen hadde stor innflytelse i norsk populærmusikk som sanger, låtskriver og plateprodusent. Prisen skal være et bidrag til en artist som allerede har kommet et stykke på vei i sin karriere, som enten har minst én kommersiell utgivelse eller konsertvirksomhet av et visst omfang å vise til. Bransjen, medlemmer av GramArt og andre kan nominere kandidater til prisen.

Tidligere vinnere er Fieh (2022), Bokassa (2021), Emilie Nicolas (2020), Ivan Ave (2019), Ola Kvernberg (2018), Honningbarna (2017), Bow to Each Other (2016), Spidergawd (2015), Highasakite (2014), Monica Heldal (2013), Stein Torleif Bjella (2012), Ida Jenshus (2011) og Karpe Diem (2010).

 

Pressehenvendelser:

Lasse W. Fosshaug
Kommunikasjonssjef GramArt
E-post: lasse@gramart.no
Telefon: 91606355