Artister, låtskrivere, filmregissører, skuespillere, illustratører og designere står sammen i protest mot forslaget til ny åndsverklov. Vi mener den vil svekke kunstnernes reelle forhandlingsposisjon. Derfor lanserer vi i dag kampanjen åndsverkloven2018.

I kampanjen går kunstnerne sammen og gir ut sin egen versjon av åndsverkloven i protest mot lovforslaget. Over 50 norske kunstnere har bidratt til boken, blant annet Marit Larsen, Odd Nordstoga, Ane Dahl Torp og Joachim Trier.

Vi vil hjelpe familie- og kulturkomiteen til å forstå hvor viktig det er med en rettferdig åndsverklov. Derfor har norske musikere, komponister, designere, illustratører, filmskapere, skuespillere og kunstnere laget en spesialutgave av åndsverkloven – en bok hvor kunstnerne selv kommer med sine ønsker for den nye loven, formulert som fotnoter.

Les mer om kampanjen og boken om den avgjørende loven som ennå ikke er ferdig skrevet på www.åndsverkloven2018.no

Du kan bidra
Akkurat nå sitter politikerne og forhandler på Stortinget, og vi trenger din hjelp til å legge press på dem. Vi ønsker at politikerne skal vedta en åndsverklov som styrker norske artister og andre rettighetshavere, og som sikrer norske kunstnere eierskap over sine egne verk. Dette trenger vi din hjelp til.

Vi ønsker at du deler www.åndsverkloven.no på din egen Facebook-konto, med en oppfordring om å bestille boken vi lanserer på kampanjesiden.

Hvorfor ny kampanje om åndsverkloven?
I løpet av de neste ukene gir Familie- og kulturkomiteen sin innstilling til den nye åndsverkloven – og avgjør samtidig fremtiden til alle kunstnere i Norge.

– Åndsverkloven skal sikre at norske kunstnere skal kunne leve av det de skaper. Slik lovforslaget er nå, vil ikke kunstnernes interesser vernes i tilstrekkelig grad. Vi krever at Stortinget nå vedtar en åndsverklov som ivaretar interessene til norske kunstnere, sier Elin Aamodt, daglig leder i Artistorganisasjonen GramArt.

Les mer om kampanjen i dagens Aftenposten