Fra uke 15 vil norske låtskrivere og artister bli fremhevet på NRK P1. Da vil de programmere om A-, B- og C-listene sine til 100 % norsk musikk. Det øker norskandelen til 60 %

– Norsk musikk er samlende og lytterne setter stor pris på det i denne situasjonen. Derfor velger vi å programmere utelukkende norsk musikk i våre a-, b- og c-lister på NRK P1 fremover, sier Atle Bredal, musikksjef i NRK P1.

Musikkindustriens Næringsråd, som GramArt er medlem av, har vært i dialog med NRK de siste ukene for å be radiokanalene om å bidra i dugnaden for norsk musikk. GramArt mener at NRK og andre riksdekkende radiokanaler bør bidra i den nasjonale dugnaden for norsk musikk vi nå opplever i forbindelse med koronakrisen.

-Vi berømmer NRK P1 for dette valget. Norske artister trenger all den hjelpen de kan få i denne ekstraordinære situasjonen. Vi håper nå at også P4, Radio Norge og de andre NRK-kanalene følger opp slik at vi kan få et skikkelig løft for norsk musikk i denne vanskelige tiden for norsk musikkbransje, sier kst. daglig leder i GramArt Marius Øvrebø-Engemoen.