Ivar er mest kjent som låtskriver og gitarist i metal-bandet Enslaved, som han var med å starte bare 13 år gammel i 1991. Ivar har over 27 års erfaring som artist i Norge og verden for øvrig. Ivar har også et eget soloprosjekt som er mer elektronikaorientert, spiller historisk musikk i Skuggsjá og har i tillegg bidratt på flere andre norske metalutgivelser.

– Jeg ønsker å være en styreleder for alle medlemmene i GramArt. Jeg vil lytte til deres ønsker og behov og jeg vil at GramArt skal nå ut til alle typer artister i hele landet, også utover Oslo, sier Ivar om hvordan han ønsker å arbeide som styreleder.

– Vi står overfor mange utfordringer som artister i Norge. Redusert inntjening som følge av strømmeøkonomien, ny åndsverklov, spørsmålet om kulturmoms. I alle disse sakene er det avgjørende at GramArt står opp og tar kampen for norske artister.  Å øke engasjementet i GramArts medlemsmasse vil være avgjørende for å få til så bra vilkår som mulig for norske artister, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene som venter meg som ny styreleder i GramArt. Jeg har gjennom årene samlet på meg en rekke postkasser i skjegget, som jeg håper medlemmene vil dytte forslag og tanker opp i – jeg er tilgjengelig for innspill når som helst, avslutter Ivar.

Ivar har sittet i styret i GramArt siden 2012 og var i 2016 nestleder i styret.

Det er et stort privilegium å kunne få en så erfaren artist som styreleder i GramArt, noe som vil komme organisasjonen og medlemmene til gode.

Vi i GramArts administrasjon ser frem til å ta fatt på alle arbeidsoppgavene som venter oss sammen med han.

Ivar S. Peersen tar over stafettpinnen fra Harald Sommerstad. Harald er også mangeårig artist i bandet Minor Majority, han er musikkadvokat og en dyktig bransjeaktør. GramArt vil samtidig få takke Harald Sommerstad for en fantastisk innsats som GramArts styreleder i perioden 2016-2017 og vi er veldig glade for at Harald fortsetter i GramArts styre og blir GramArts nestleder i Gramo i år.