Julen er like om hjørnet, og jeg vil gjerne ønske dere alle en riktig fin høytid. Hvordan har desember vært for dere? Høsten? Året? Vi har fått mange henvendelser i år. Noe av det som opptar dere er streaminginntekter, kontrakter og avtaler, søknader, stipend- og støtteordninger, NAV-utfordringer og forsikringer. Og selvfølgelig det viruset hvis navn vi er veldig lei av, alle sammen. Vi har svart så godt vi kan og håper dere er tilfredse med hjelpen dere har fått av oss.

I tillegg til sommerfesten har det blitt tid til to medlemsmøter i høst – ett i Oslo i september og ett i Bergen i desember. Det var koselig å se mange av dere ansikt til ansikt igjen. Det har jeg savnet de siste årene. I februar skal vi til Trondheim i forbindelse med Trondheim Calling, og møter gjerne medlemmer der. Bare si fra. Det gjelder helt generelt: om det er noe dere ønsker fra GramArt, ta kontakt med oss. Vi er her for dere.

Mer penger til utøverne

I høst har vi jobbet mye med implementeringen av det såkalte digitalmarkedsdirektivet. Får vi det som vi ønsker, vil strømmetjenester bli pålagt å betale ut et uoverdragelig og ufravikelig vederlag til artister og musikere. Dette som et ledd i vårt arbeid med å sikre dere rimelig vederlag fra strømmetjenestene. I Belgia og Spania har de fått gjennomslag for en lignende modell og vi bruker vårt europeiske nettverk for alt det er verdt i dette arbeidet.

 Selv har jeg sittet i utallige møter i forhandlingsutvalget hos Norwaco i år, med en tydelig ambisjon om å hente ut en større andel av pengene som Norwaco samler inn, til artister og utøvere. Siste ord i den saken er ennå ikke sagt, men vi har god tro på at vi vil vinne frem på vegne av dere.

Gratis juridisk rådgivning og inkludert ulykkesforsikring

I år har vi en fin julegave til våre medlemmer. Vi går over til helt gratis juridisk rådgivning. Tidligere har vi fakturert for arbeid over én time, men vi har nå besluttet at vi vil være enda mer tilgjengelige for våre medlemmer. Det betyr at du som medlem har tilgang til landets ledende kompetansemiljø innen musikkrelatert juss, helt gratis.

Vår forsikringsrådgiver Svein har også stått på. Han har klart å fremforhandle en avtale med IF som gjør at alle medlemmer heretter får ulykkesforsikring inkludert i kontingenten. Dette i tillegg til en svært gunstig reiseforsikring og en veldig god instrumentforsikring. Vi håper dette er fordeler som dere får glede av. Begge deler gjelder fra 1. januar.

Da gjenstår det bare å ønske dere alle en riktig god jul og godt nyttår. Jeg håper vi ses i 2023!

Med vennlig hilsen

Marius