Det begynner å nærme seg 15 år siden gutta i det som da het Karpe Diem mottok den første Bendiksenprisen fra Kulturdepartementet og GramArt i 2010. På den tida var det ingen som trodde, eller knapt håpte å drømme, at de skulle fylle Oslo Spektrum ti ganger og begi seg ut på verdensturné. Men sånn ble det. Om det var Bendiksenprisens fortjeneste alene, vites ikke, men det er jo et solid skussmål til kvaliteten på artistene som har fått denne prisen opp gjennom årene. Og nå er det altså en ny artist eller band som skal få den. Hvem synes du fortjener denne prisen i år?

Forslag sendes til GramArt innen 15. oktober via dette skjemaet.

Alle medlemmer og GramArt og andre med bransjetilknytning kan nominere. Om du trenger assistanse eller av en eller annen grunn ikke får til å nominere via linken, kan du sende oss epost på gramart@gramart.no

Prisvinner velges ut på bakgrunn av aktualitet, fra et vidt spekter av populærmusikalske uttrykk og uavhengig av organisasjonstilknytning.

Kriterier

Prisen gis til en artist eller band som allerede har kommet stykke på vei i sin karriere. Vinneren skal kunne vise til konsertvirksomhet og/eller ha publisert musikk (enten på fysisk format eller på en av streamingtjenestene) med publikum/lyttertall av et visst omfang. Prisvinner velges ut på bakgrunn av aktualitet, fra et vidt spekter av populærmusikalske uttrykk (definert som all musikk unntatt bestillingsverk, klassisk og samtidsmusikk) og uavhengig av organisasjonstilknytning.

Tidligere vinnere

Tidligere vinnere er Fieh (2022), Bokassa (2021), Emilie Nicolas (2020), Ivan Ave (2019), Ola Kvernberg (2018), Honningbarna (2017), Bow to Each Other (2016), Spidergawd (2015), Highasakite (2014), Monica Heldal (2013), Stein Torleif Bjella (2012), Ida Jenshus (2011) og Karpe (2010).

Fieh fikk Bendiksenprisen av Anette Trettebergstuen. Foto: Tord Litleskare Fieh fikk Bendiksenprisen 2022. Foto: Tord Litleskare