Da Platearbeiderforeningen og GramArt søkte Kulturrådet om midler til å starte opp en mentorordning for produsenter, var det et uttalt mål med en høy kvinneandel blant både mentorer og lærlinger. Tallet på kvinnelige produsenter ligger på rundt 2,6 prosent, noe vi synes er hårreisende. Tenk bare på hvor mye talent som går tapt når de kvinnelige produsentene ikke får slippe til. Vi er derfor stolte av at femti prosent av både mentorer og lærlinger er kvinner. Det var dessuten soleklart hvem av søkerne mentorene ville jobbe med – alle har fått sitt førstevalg, helt uavhengig av kjønn.

Nå er det opp til lærlingene og mentorene og vise frem hva de er gode for. Resultatene blir lagt frem i en showcase under Trondheim Calling i februar neste år. Og disse folka her kommer du garantert til å høre fra både før og etter det!

 

Årets lærlinger

Ann Pantiwa Melum
Mentor: Gucci Caliente

Ann Pantiwa Mehlums artistnavn er Pantiwa. Hun er 23 år og er inspirert av Lorde og Frank Ocean. Hun har tidligere deltatt på Songexpo og vært produsent på en låtskrivercamp av JM Norway. Sang er hennes hovedinstrument, men hun spiller også piano og ukulele.

Vibeke Juell Bugge
Mentor: Marit Larsen

Vibeke Juell Bugge er hjernen bak artistprosjektet JUELL. Det handler om selvprodusert, sjangerbrytende musikk med særpreg og nerve. Hun slapp sin debut-EP i 2022 og har siden spilt på blant annet Trondheim Calling, ISFiT-festivalen og vært med i artistprogrammet Scope Creatve.

Vårin Strand
Mentor: Fay Wildhagen

Vaarin er prosjektet til Vårin Strand. Hun har sluppet to kritikerroste album og varmet opp for både Fay Wildhagen, AURORA, Bel Canto m.fl. Hun spiller jazz, folk og art-pop. Hun har studert låtskriving og musikkproduksjon ved Høgskolen Kristiania og er i gang med å produsere sin tredje plate. Debutskiva heter Even if I started Seeing Rainbows og fortjener en lytt på Spotify.

Yannis Lever
Mentor: Ronny Svendsen

Yannis Lever lager pop/punk og har laget musikk i mange år. I 2018 lærte han seg å produsere selv og kom inn på musikkteknologi ved NTNU. Gjennom mange låtskriver sessions, blant annet Song:Expo Lokal, har han fått mye erfaring som han bruker på å synge, spille piano, skrive toplines og produsere i Ableton Live. Han har også en mastergrad i nanoelektronikk.

Oscar Holldorf
Mentor: Lars Horntveth

Oskar Holldorff er vokalist, låtskriver og produsent og jobber primært med sjangeroverskridende rock og pop. Han er med i de to bandene Dim Gray og Big Big Train. Han lever delvis av musikerkarrieren – i tillegg til bandene han spiller i har han også vært sessionmusiker med blant andre Ina Wroldsen, KORK, Freddy Kalas, Per Øystein Sørensen og Rita Eriksen.

Maja E. S. Dønnem
Mentor: Jesper Borgen

Sasinia – aka Maja Eline Sasinia Dønnem – kommer fra Tromsø og skriver alt-pop på nord-norsk. På liveshows både synger hun, spiller saxofon og styrere elektronikken. Hun er inspirert av Tennyson, Still Woozy og James Blake, og håper på sikt å kunne skrive og produsere for andre. Hun studerer også populærmusikk ved Høyskolen Kristina.

Foto i toppbildet:

Gucci Caliente: Henrik Granseth
Marit Larsen: Ingrid Pop
Jesper Borgen: Jesper Borgen
Ronny Svendsen: Vangelis
Fay Wildhagen: Mattis Folkestad
Lars Horntveth: Paal Ritter