Vi har vært med by:Larm som samarbeidspartner nesten helt siden begynnelsen. Det er Norges største bransjefestival med et enormt mangfold av artister og musikere og et naturlig sted for en organisasjon som utelukkende jobber for norske artister, musikere og studioprodusenter. I år har vi to egne paneler og to paneler i samarbeid med MØST. Den røde tråden i årets program er hvordan artister skal tjene penger i et marked der pengestrømmene blir stadig mindre transparente og der det aldri har vært så mye penger i omløp, men akk så vanskelig for artistene å få det vi mener de har krav på. I tillegg har vi en artistprat med to fremadstormende, unge artister – Synne Vo og Jesper Jenset – som skal dele erfaringer fra sine karrierer med oss. Vi regner med at det blir en populær samtale for både nye og gamle artister og musikere.

GramArt stiller med flere representanter, og dere som kommer på festivalen kan møte størsteparten av administrasjonen og noen av styremedlemmene. Bare ring oss om du vil ta en prat!

For dere som spiller på festivalen og som ikke allerede er GramArt-medlemmer har vi et spesialtilbud som dere kan lese mer om her.

 

HJELP, VI SKAL PÅ TURNE I EUROPA!
Torsdag 11:00. Vulkan Arena

Presentert av GramArt i samarbeid med MØST

Hvordan er det å turnere i Europa akkurat nå? Hvordan påvirker Covid, krig, Brexit, inflasjon, høye produksjonskostnader og høye levekostnader alt det praktiske for turnerende musikere og crew?

Vi får høre hvilke utfordringer Spidergawd, Wardruna og Sondre Lerche møtte på sine respektive turneer tidligere i år, og hvordan Bokassa basert på disse erfaringene forbereder seg på sin turné denne høsten. Hva bør man tenke på og hva kan man gjøre for å være best mulig forberedt?

Panelet består av:

Sondre Lerche (artist)
Vibeke Hay Wold (manager og turnémanager, Polar Artist)
Edle Hanto (tekniker, Wardruna)
Modereres av Tone Østerdal (påtroppende direktør, Music Norway)

 

SYNNE VO OG JESPER JENSET: LIVET SOM ARTIST, PRESENTERT AV GRAMART
Tid: tba. Dansens hus 1

Presentert av GramArt

GramArt har invitert to artister som har gjort rakettkarriere de siste årene, nemlig Synne Vo og Jesper Jenset. De to artistene er erfarne, men samtidig forholdsvis unge, og har dermed stor innsikt i hvordan det er å være artist i dag. Synne har vært fast inventar på A-listene helt siden hun helt på egen hånd slapp Ikkje tenk på meg mens hun studerte ved LIMPI. Jesper kom på femteplass i Idol i 2014, slapp debutsingelen High i 2016, var fire uker på de største Top 50 streamingspillelistene og slo godt an i utlandet. Sammen skal de snakke om livet som artist, musikken, hvordan de kom dit de er i dag og mye mer.

I samtale med Siri Narverud Moen (journalist, Ballade)

 

WEB3 FOR ARTISTS: WHO GETS PAID AND HOW? PRESENTED BY GRAMART
Fredag 13:00, Dansens hus 2

You’ve read about NFTs, blockchain, crypto and the metaverse in the news, but how will Web3 impact artists of today and tomorrow? Is this all hype or does it have substance? Join us and lean the basic from an expert actively working on Web3 projects, discuss the opportunities and challenges for artists, and answer audience questions.

Panelists:

Vickie Nauman (Founder and CEO, CrossBorderWorks consulting)
Daniel Nordgård (GramArt board member, Assosiate Professor at UiA)
Moderated by Lisa Blanning (Writer & Editor)

 

PENGESTRØMMER FOR ARTISTER
Fredag 14:00, Vulkan Arena

Hvor kommer pengene fra, og hvor tar de veien? Hvordan ser resultatet ut til slutt? Og til det siste, så opplagte, men allikevel litt tabubelagte temaet: hvor mye tjener du? Vi går rett på sak, og tar den saftige praten om penger og artistøkonomi. Vi skal snakke om pengestrømmer fra både inn- og utland, liveinntekter, strømmeinntekter, synk og alle de andre delene av dette lappeteppet.

Bli med i en samtale om penger og økonomisk bærekraft, status og muligheter!

Panelet består av:

Ola Djuvik (Pom Poko)
Haley Shea (Sløtface)
Modereres av Oda Svendsby (Propeller Recordings)