Sted: Øvingshotellet, Oslo
Dato: 9. og 10. april 2016 (10-16, begge dager)
Kursavgift: 650 kr for medlemmer av  GramArt og MTF / 800kr for ikke-medlemmer
Påmelding: Kurset er fullbooket. Send en e-post til gramart@gramart.no for å bli satt på venteliste (gjelder kun medlemmer).

Er du medlem av Musikkteaterforum? Meld deg på her
Er du ikke medlem? Meld deg på hos musikknettverk.no

Innhold
– PA-lyd, monitoring, In-ear, ord og uttrykk i praksis.
– Hvordan fungerer et lydanlegg, hvilke muligheter man har og hvilke begrensninger finnes?
– Hvordan skal man kommunisere med en lydmann, og hva kan man selv bidra med for at lyden skal bli så bra som mulig?

Målet med kurset er å gi utøverne et verktøy til å skape best mulige arbeidsforhold på scenen, og best mulig lyd for publikum i salen, for dermed å kunne gjøre en best mulig jobb som artist.

Program
Dag 1 (teori):
Første dag av kurset gir en innføring i elementær kunnskap om vokallyd på scene og i studio. Vi snakker om mikrofoner; forskjellen på dem og bruken av de ulike typene, samt får elementær kunnskap om hvordan de virker og hvorfor dette er så viktig for vokallyd. Vi lærer også om lydmannens ulike verktøy, som equalizere, kompressorer, romklanger, osv. Hvordan de virker og hvordan de påvirker din arbeidssituasjon på scenen.

Dag 2 (praksis):
Andre dag av kurset får man erfare teorien i praksis. Vi jobber med monitoring og miksing med et mål for øyet: hvordan få bra lyd på scenen. Det blir jobbet både med tradisjonelle monitorer og in ear-monitoring og alle får testet dette individuelt. Ta med egne in ear-propper hvis du har.  Hvis du har egen mikrofon kan du evt. også ta med denne hvis du har lyst til å sammenligne med andre mikrofoner og finne ut hvilken mikrofon som passer best til din stemme.

Om kursholderne
Mons Aasheim er ansatt som lydtekniker i Bright (tidligere AVAB CAC AS). Han har bred erfaringsbakgrunn, og har jobbet med store festivaler som Øyafestivalen, Notodden Blues festival og Punktfestivalen, samt en rekke store TV produksjoner som Nobel Peace Prize Concert, TV2 Artistgalla og Spellemannsprisen.

Hans Einar Apelland er musiker og lydtekniker. Har jobbet med lydproduksjon på en rekke konserter, og teaterforestillinger (DNS, Chateau Neuf, Folketeateret, Den Nasjonale Scene i Bergen, mf.fl), samt TV-produksjoner for blant annet NRK, TV-Norge og TV3.