Fagsøyle Artist, presenteres av GramArt:

Mange norske musikkselskap og plateselskap tilbyr nå også promoterings og distribusjonshjelp for andre mindre plateselskap og artister som gir ut musikken på eget selskap. Hvordan jobber de med artistpromotering? Hvilke tjenester tilbyr de?

20 minutt presentasjon av følgende selskap og deres tjenester:

Indie Recordings
Indie Recordings er et norsk plateselskap som spesialiserer seg på på metal av alle typer. Selskapet ble grunnlagt i 2005 som et sideprosjekt av Indie Distribution. I 2015 ekspanderte de med etiketten Name Music som gir ut artister som Blomst og Pil & Bue.

HES
HES tilbyr et markedsapparat for artister hvor all markedsføring og promotering samles på én plass. Fokus er å legge en langsiktig plan sammen med oppdragsgiver, med fokus på merkevarebygging for maksimal utnyttelse av artistens potensial. Michael Jones er prosjektleder for artist-dealen av HES, og jobber med artister som Lars Vaular, Daniel Kvammen, Fjorden Baby! med flere.

Indianer PR/promo
Indianer PR/promo fyller 7 år i 2016 og er i dag et av landets ledende PR-byråer/promoselskaper for norske artister og har siden oppstarten jobbet med blant annet Moddi, Highasakite, Team Me, Tønes, Johndoe, The Wombats, Stefan Sundström og mange flere. Sarah Winona Sortland har bakgrunn fra blant annet Adresseavisen og som arrangør av Feminalen og jobber nå fulltid for selskapet.

Diger
Diger er resultatet av 18 års drift på Platebutikken Tiger hvor salg og markedsføring av uavhengige artister og plateselskap alltid vært hovedfokus. I 2008 utvidet sjef Kristian Kallevik butikken sitt virksomhetsfelt og startet både plateselskapet Fysisk Format som gir ut artister som Årabrot og Nils Bech, og Diger for å gjøre distribusjon for andre norske plateselskap og artister og har som mål å bli Norges beste musikkdistributør.

ACT Entertainment AS
ACT Entertainment AS er et multitjeneste-selskap som jobber blant annet med management og labeltjenester, og representerer artister som Daniel Kvammen og Death By Unga Bunga. Simen Herning er daglig leder i ACT Entertainment AS, og har også bakgrunn fra arrangørbransjen og Norske Konsertarrangører.

Presentasjoner etterfølges av muligheter for individuelle møter med de ulike aktørene.

Seminaret er åpent for artister som spiller på Trondheim Calling og delegater.