Tid: Lørdag 28. november kl 13-17 og søndag 29. november kl 12-16
Sted: Tvibit, Fredrik Langes gate 29 i Tromsø
Pris: Gratis
Påmelding: via arkon

Kursdeltakerne må ta med seg egen laptop og headset. Alle bes laste ned gratisversjonen av Ableton Live på forhånd, dersom de ikke har kjøpt en nyere versjon av Ableton Live.

Om kurset
Ableton Live er et program som på mange måter har revolusjonert både musikkproduksjon og låtskriving, og er et av de mest populære programmene i dag for innspilling, prosessering, produksjon og improvisasjon av musikk.

Man møter på mange utfordringer som komponist, produsent og artist. Å skape musikk er nemlig en ganske innfløkt affære, der mange faktorer spiller inn: Tid, sted, humør, samarbeidspartnere og ikke minst – hvilke verktøy man bruker. Inntil nylig var det slik at man måtte oppholde seg i et kostbart, profesjonelt studio for å lage en plate eller en låt. Slik er det ikke lenger. Musikkteknologien raser avgårde, og nesten daglig kommer det nye, skreddersydde løsninger for å på enklere vis kunne produsere musikk på et høyt nivå, i sin egen stue.

Programmet baserer seg i langt større grad på lek og forsking, og krever langt mindre teknisk innsikt enn andre programmer. I dag brukes programvaren av alt fra rockeband til hip-hop-produsenter og noen av de største artistene innen elektronisk dansemusikk.

Gjennom dette kurset vil Erlend Mokkelbost og Jonas Barsten gi kursdeltagerne et innblikk i programmet med fokus på både komposisjon og live-bruk.

Om kursholderne
Erlend Mokkelbost er en Oslo-basert musiker med fartstid  i band som JR Ewing, Montée og KILLL. Han jobber også som produsent, og har jobbet med blant annet Jonas Alaska, Bow To Each Other, Rumble In Rhodos, Atlanter og Jaa9 & Onkl P, samt laget musikk for bruk i TV og film. Erlend Mokkelbost driver studioet ARC i Oslo.

Jonas Barsten er trommeslager og produsent, og har og er involvert med artister og band som Atlanter, Thea Hjelmeland, Nils Bech m.fl. Barsten er også med å drive studiokomplekset Oslo Lydproduksjon / OLYP på Carl Berner i Oslo.