Kurs i Ableton Live

AKKS Bergen, Norsk Artistforbund og GramArt har gleden av å presentere kurs i Ableton Live med Erlend Mokkelbost og Jonas Barsten!

Tid: Onsdag 25. november kl 16-21 og torsdag 26. november kl 16-19
Sted: Østre – hus for lydkunst og elektronisk musikk
Pris: 250,- medlemspris / 400,- ordinær pris
Påmelding: Du finner påmeldingsskjema HER

Obs! Du får en mail om du har kommet med på kurset eller ikke. Husk å gi beskjed om forfall, ellers blir du fakturert for kursavgiften.

Ableton Live er et av de mest populære programmene i dag for innspilling, prosessering, produksjon og improvisasjon av musikk. Det er et intuitivt program som det er lett å sette seg inn i, men er samtidig et program som man kan fordype seg i. Dets funksjoner er mange, men er imidlertid enkelt å forstå bruken av på kort tid. Ableton Live er et program som på mange måter har revolusjonert  både musikkproduksjon og låtskriving.

Gjennom dette kurset vil Erlend Mokkelbost og Jonas Barsten gi kursdeltagerne et innblikk i programmet Ableton Live, med fokus på både komposisjon og live-bruk.

Kreative utfordringer

Man møter på mange utfordringer som komponist, produsent og artist. Å skape musikk er nemlig en ganske innfløkt affære, der mange faktorer spiller inn: Tid, sted, humør, samarbeidspartnere og ikke minst – hvilke verktøy man bruker.

 Inntil nylig var det slik at man måtte oppholde seg i et kostbart, profesjonelt studio for å lage en plate eller en låt. Slik er det ikke lenger. Musikkteknologien raser avgårde, og nesten daglig kommer det nye, skreddersydde løsninger for å på enklere vis kunne produsere musikk på et høyt nivå, i sin egen stue. Programmet baserer seg i langt større grad på lek og forsking, og krever langt mindre teknisk innsikt enn andre programmer. I dag brukes programvaren av alt fra rockeband til hip-hop-produsenter og noen av de største artistene innen elektronisk dansemusikk.

Kurset vil inneholde 3 deler:
– Del 1: Innføring i programmet, ved Erlend Mokkelbost og Jonas Barsten. De vil være åpne for spørsmål underveis.
– Del 2: Kursdeltagerne jobber med Ableton Live. Kurslederne svarer på spørsmål og veileder underveis.
– Del 3: En kort gjennomgang av de fremmøttes skisser, med påfølgende spørsmål fra salen.

Om kursholderne
Erlend Mokkelbost er en Oslo-basert musiker med fartstid  i band som JR Ewing, Montée og KILLL. Han jobber også som produsent, og har jobbet med blant annet Jonas Alaska, Bow To Each Other, Rumble In Rhodos, Atlanter og Jaa9 & Onkl P, samt laget musikk for bruk i TV og film. Erlend Mokkelbost driver studioet ARC i Oslo.

Jonas Barsten er trommeslager og produsent, og har og er involvert med artister og band som Atlanter, Thea Hjelmeland, Nils Bech m.fl. Barsten er også med å drive studiokomplekset Oslo Lydproduksjon / OLYP på Carl Berner i Oslo.

Vi kan nærmest garantere at du etter dette kurset vil få et annet syn på musikkkomposisjon og live-fremføring. Velkommen til kurs!

Kurset er støttet av Norsk Musikkråd/KOMP