Introduksjon til musikkbransjen 2015. Del 1: Plateutgivelse og distribusjon

PLATEUTGIVELSE – DISTRIBUSJON – PROMOTERING – BOOKING

Gramart og Dicentia presenterer den kritikerroste og populære kursserien, hvor våre håndplukkede foredragsholdere vil over 3 kvelder gi deg unik innsikt i de ulike delene av bransje og dele ut verktøy, konkrete tips og bransjehemmeligheter.

Kursene er like relevant for musikere på vei opp som det er for unge lovende managere, bookere og deg som driver et lite plateselskap.

Vår målsetning er at når du går ut av kurset skal du ha fått en grundig innføring i hvert av temaene, slik at du kan ta en informert avgjørelse om du ønsker å gjøre jobben selv og hva det i realiteten vil innebære. Eventuelt hvordan du bør gå frem, hvilken krav du bør stille og hva du generelt bør tenke gjennom hvis du skal samarbeide med andre aktører i musikkbransjen. Vi vil i tillegg gi deg en rekke verktøy og huskelister for å gjøre deg bedre rustet i denne bransjen.

Det vil bli rikelig med tid til å stille spørsmål til foredragsholderne på alle kursene og kursfoiler vil bli sendt til deltakere etter gjennomført kurs.

Kurset er gratis for Gramart sine medlemmer og Dicentia sine kunder, for andre vil det være en kursavgift på 100 NOK per kurs.

Meld deg på til én eller alle tre kvelder i dag!
Påmelding til Del 1 gjøres nederst på denne siden. Påmelding til Del 2 – Promotering av plateslipp og turn, gjøres her, og påmelding til Del 3 – Booking av spillejobber og festivaler, gjøres her. Disse kursene blir alltid fullbooket med lange ventelister, så her er det førstemann til mølla som gjelder!

———————————————————————————————————————–

DEL 1: PLATEUTGIVELSE OG DISTRIBUSJON
Hvordan gjøre dette selv og hva bør man tenke på hvis man skal leie inn ekstern hjelp

Tirsdag 27. januar 2015 kl. 17.00- 21.00
Popsenteret, 4. etasje, Schous kulturbryggeri, Oslo

Vår første foredragsholder er sveitsiske Simon Füllemann, eier av den eksklusive konsulent- og management tjenesten All Access Agency. Simon som har tidligere jobbet som eksport- og markedsansvarlig ved Indie Distribution / Recordings og som sjef for Metal Blade sitt Europakontor. Han har også lang erfaring som artist og har turnert verden rundt flere ganger.

Simon vil forklare realitetene om hva det innebærer gi ut et album, hvilke arbeidsoppgaver som må oppfylles, hvordan et plateselskap jobber en utgivelse og hvordan går man fram for å lande en platekontrakt. I tillegg vil han gå inn på distribusjon og gi en innføring i hvilke kanaler har man i dag og hvordan disse fungerer. Hva innebærer det å signere med et distribusjonsselskap, og hvordan kan man evt gjøre det på egenhånd?

———————————————————————————————————————–

Gramart samarbeider på denne kursserien med Dicentia, som er Skandinavias ledende tjenesteleverandør av CD/DVD, trykksaker og digitale medier. De har mange års erfaring og avdelinger i Danmark, Sverige og Norge og er en kostnadseffektiv leverandør for GramArt og Bands Best Friends – BandAid sine medlemmer.

Trenger du promoplater eller er du akkurat ferdig i studio og vil gi ut albumet på eget selskap? Dicentia gir alle medlemmer 20 % på glassmaster og CD-kopiering. Skulle du i tillegg ønske vinyl, får du 15 % rabatt på dette ved CD-produksjon.

For mer informasjon, sjekk ut www.Dicentia.no

———————————————————————————————————————–

Ved fulltegnet kurs kan man sette seg på venteliste ved å sende en e-post til gramart@gramart.no. Vi tar kontakt dersom det skulle bli ledig plass.