Ekstrakurs: Hvordan få pressen interessert?

Praktisk pressehåndtering for artister og musikere
– i samarbeid med Kulturmeglerne, bransjens eget PR.- og kommmunikasjonsbyrå

Tettheten av norske plateutgivelser har aldri vært større. Samtidig er det færre spesialiserte journalister som skriver om musikk og kultur enn noen gang tidligere. Har du noen gang lurt på hvordan pressen tenker, og hva som gjør at noen artister når frem med sitt budskap, og andre ikke? Da er dette kurset for deg! I løpet av tre timer skal vi gå i gjennom problemstillinger og løsninger som gjør at du vil stille mye sterkere neste gang du kontakter pressen for å vise at platen og prosjektet ditt er noe alle bør få med seg!

Når: Onsdag 6. mai 2015, kl 18-21
Hvor: Kulturhuset i Oslo
Påmelding: www.musikknettverk.no (begrenset antall plasser)

PROGRAM
Innledning ved Kulturmeglerne:
Når begynner pressearbeidet?
Hva er en sak? (sett fra avisens side)
Hvordan tenker pressen når de blir kontaktet
Hvordan utarbeide presseskriv?
Hvordan henvende seg til pressen?
Ambisjoner og realisme, sett i sammenheng med dagens mediasituasjon
Forskjellene mellom trykt media, TV og radio
Gjøre det selv eller leie inn profesjonelle – hva kan man forvente seg?
Praktiske eksempler på norske band med gode strategier

Workshop:
Her tar vi grundig tak i det vi nettopp har gått igjennom, og utveksler ideer og erfaringer. Det vil også bli jobbet med konkrete caser som vil gi deg en unik forståelse av hvordan man lykkes med pressestrategier.

Om foredragholderne
Monica Larsson er seniorrådgiver i Kulturmeglerne, og har tidligere vært generalsekretær i Norges Rockforbund i fem år. Monica jobber nå tett med artister, festivaler og organisasjoner innen norsk musikkliv; By:Larm, Gramart, Jazzland, Ny Musikk, Musikkutstyrsordningen, Norsk Rockforbund, TONO, AKKS, Roskildefestivalen, Norsk Musikkråd med fler.

Tor Hernan Floor er kommunikasjonsrådgiver i Kulturmeglerne hvor han har jobbet med en rekke platelanseringer for store og små artister. Han har mer enn syv års erfaring som journalist, og har jobbet som redaktør i Norges største studentmediehus Campus. I tillegg har han skrevet for det som kan krype og gå av musikkspalter og nettsider, inkludert Aftenposten, Gaffa, by:Larm og groove.

Workshopen arrangeres i samarbeid med MØST.