Ableton Live kurs

Vi presenterer todagers kurs i Ableton Live med Erlend Mokkelbost (Montee, JR Ewing) og Jonas Barsten (Atlanter) som instruktører. Lær deg Ableton både til livebruk, komposisjon og opptak. Kurset presenteres av GramArt, BandOrg, Norsk Artistforbund, og 4Sound Stavanger.

abelton_liten

Ableton Live er et program som på mange måter har revolusjonert både musikkproduksjon og låtskriving, og er et av de mest populære programmene i dag for innspilling, prosessering, produksjon og improvisasjon av musikk. Man møter på mange utfordringer som komponist, produsent og artist. Å skape musikk er nemlig en ganske innfløkt affære, der mange faktorer spiller inn: Tid, sted, humør, samarbeidspartnere og ikke minst – hvilke verktøy man bruker. Inntil nylig var det slik at man måtte oppholde seg i et kostbart, profesjonelt studio for å lage en plate eller en låt. Slik er det ikke lenger. Musikkteknologien raser avgårde, og nesten daglig kommer det nye, skreddersydde løsninger for å på enklere vis kunne produsere musikk på et høyt nivå, i sin egen stue.

Programmet baserer seg i langt større grad på lek og forsking, og krever langt mindre teknisk innsikt enn andre programmer. I dag brukes programvaren av alt fra rockeband til hip-hop-produsenter og noen av de største artistene innen elektronisk dansemusikk. Gjennom dette kurset vil Erlend Mokkelbost og Jonas Barsten gi kursdeltagerne et innblikk i programmet med fokus på både komposisjon og live-bruk.

Dato: 30.-31. mai 2016
Tid: kl 16:30 – 20:30 (begge dager)
Sted: BandOrg (Sandvigå 7, 4007 Stavanger)
Pris: 100 kr for medlemmer av GramArt

Meld deg på her

Kursdeltakerne må ta med seg egen laptop og headset. Alle bes laste ned gratisversjonen av Ableton Live på forhånd. 4Sound tilbyr kursdeltakerne 10 % rabatt på kjøp av Ableton Live Intro/Standard/Suite. Deltakerne får også 10 % rabatt på versjonsoppgradering og på Ableton Push2 control. Tilbudet gjelder kun under kursdagene.

Innhold og kursplan:
10 min – Hilse på og presentasjon av kursholdere
20 min – Presentasjon av hva Ableton Live er
10 min – En runde med deltakerne om hva de har lyst til å bruke Ableton til for å kartlegge og inspirere de andre deltakerne.

30 min – Hvordan få lyd inn/ut av Ableton.
15 min – MIDI i Ableton
5 min – Forklaring av Session View vs. Arrangement View.
15 min – Pause (deltakerene kopierer samtidig en samplebank fra kursholderne).

45 min – ”studio-session” hvor vi lager en kort ”låt” on-the-fly hvor deltakerene spiller instrumenter (audio) og synther (MIDI).
10 min – Mixing og eksportering av opptaket.
10 min – Forklaring av effekter/plugins.
30 min – Spørsmål/svar.
30 min – Pause.

30 min – Presentasjon av warping (audio-stretch) og grooves (kvantifiserings-presets).
10 min – Ny runde med hva deltakerne nå tror de vil bruke Ableton til.
2t – Deltakerne blir tildelt hver sin oppgave ut ifra hva de ønsker å bruke Ableton og kursholderne bistår.

15 min – Pause.
45 min – Deltakerne presenterer hva de har gjort og reflekterer over fremtidig arbeid med Ableton.
30 min – Spørsmål/svar.