Ableton Live kurs

Vi presenterer todagers kurs i Ableton Live med Erlend Mokkelbost (Montee, JR Ewing) og Jonas Barsten (Atlanter) som instruktører. Lær deg Ableton både til livebruk, komposisjon og opptak. Kurset presenteres av GramArt, Norsk Artistforbund og ØKS.

abelton_liten

Ableton Live er et program som på mange måter har revolusjonert både musikkproduksjon og låtskriving, og er et av de mest populære programmene i dag for innspilling, prosessering, produksjon og improvisasjon av musikk. Man møter på mange utfordringer som komponist, produsent og artist. Å skape musikk er nemlig en ganske innfløkt affære, der mange faktorer spiller inn: Tid, sted, humør, samarbeidspartnere og ikke minst – hvilke verktøy man bruker. Inntil nylig var det slik at man måtte oppholde seg i et kostbart, profesjonelt studio for å lage en plate eller en låt. Slik er det ikke lenger. Musikkteknologien raser avgårde, og nesten daglig kommer det nye, skreddersydde løsninger for å på enklere vis kunne produsere musikk på et høyt nivå, i sin egen stue.

Programmet baserer seg i langt større grad på lek og forsking, og krever langt mindre teknisk innsikt enn andre programmer. I dag brukes programvaren av alt fra rockeband til hip-hop-produsenter og noen av de største artistene innen elektronisk dansemusikk. Gjennom dette kurset vil Erlend Mokkelbost og Jonas Barsten gi kursdeltagerne et innblikk i programmet med fokus på både komposisjon og live-bruk. Kurset går over to dager, med 4 timer kurs per dag.

Dato: 14. – 15. juni 2016
Tid: kl 1700 – 2100 (begge dager)
Sted: G60 scene, Grønland 60, 3045 Drammen (inngang Fabrikkgata)
Enkel bevertning med kaffe, te, brus, frukt og snacks

Kursdeltakerne må ta med seg egen laptop og headset. Alle bes laste ned gratisversjonen av Ableton Live på forhånd.

Det er begrenset plass på kurset. Førstemann-til-mølla-prinsippet gjelder for å sikre deg en plass. Siste frist for å melde forfall er fredag 11. juni. Kurset er gratis for GramArts medlemmer

Meld deg på her

Innhold og kursplan:
10 min – Hilse på og presentasjon av kursholdere
20 min – Presentasjon av hva Ableton Live er
10 min – En runde med deltakerne om hva de har lyst til å bruke Ableton til for å kartlegge og inspirere de andre deltakerne.

30 min – Hvordan få lyd inn/ut av Ableton.
15 min – MIDI i Ableton
5 min – Forklaring av Session View vs. Arrangement View.
15 min – Pause (deltakerene kopierer samtidig en samplebank fra kursholderne).

45 min – ”studio-session” hvor vi lager en kort ”låt” on-the-fly hvor deltakerene spiller instrumenter (audio) og synther (MIDI).
10 min – Mixing og eksportering av opptaket.
10 min – Forklaring av effekter/plugins.
30 min – Spørsmål/svar.
30 min – Pause.

30 min – Presentasjon av warping (audio-stretch) og grooves (kvantifiserings-presets).
10 min – Ny runde med hva deltakerne nå tror de vil bruke Ableton til.
2t – Deltakerne blir tildelt hver sin oppgave ut ifra hva de ønsker å bruke Ableton og kursholderne bistår.

15 min – Pause.
45 min – Deltakerne presenterer hva de har gjort og reflekterer over fremtidig arbeid med Ableton.
30 min – Spørsmål/svar.