AKKS Bergen, Norsk Artistforbund og GramArt presenterer oppfølgingskurs i Ableton Live med Jonas Barsten og Erlend Mokkelbost!

Tid: tirsdag 2.februar kl 16-21 og onsdag 3.februar kl 16-19
Sted: Østre – hus for lydkunst og elektronisk musikk
Pris: 250,- medlemspris / 400,- ordinær pris

Påmeldingskjema finner du HER

Obs! Du får en mail med bekreftelse på at du er påmeldt kurset. Husk å gi beskjed om forfall i tide. Ellers vil du bli fakturert for kursavgiften.

Om kurset
I november 2015 ble det arrangert et nybegynnerkurs der deltakerne fikk et innblikk i programmet med fokus på både komposisjon og live-bruk. I runde to vil Jonas og Erlend gå dypere i programmet og fokusere på hvordan man på optimalt vis kan gå fra idé til ferdig resultat.

Barsten og Mokkelbost vil på oppfølgingskurset i langt større grad fokusere på de fremmøttes individuelle behov, og forklare de mange aspektene av programmet. Dette er både en personlig oppfølging for de litt viderekomne, men er vel så mye ment å være til videre inspirasjon – der man vil gå dypere i de kreative og tekniske behovene og aspektene ved både innspilling og live-produksjonsbiten av Ableton Live.

Man møter på mange utfordringer som komponist, produsent og artist. Å skape musikk er nemlig en ganske innfløkt affære der mange faktorer spiller inn: Tid, sted, humør, samarbeidspartnere og ikke minst – hvilke verktøy man bruker.

 Inntil nylig var det slik at man måtte oppholde seg i et kostbart, profesjonelt studio for å lage en plate eller en låt. Slik er det ikke lenger. Musikkteknologien raser avgårde, og nesten daglig kommer det nye, skreddersydde løsninger for å på enklere vis kunne produsere musikk på et høyt nivå, i sin egen stue. Ableton Live er et av de mest populære programmene i dag for innspilling, prosessering, produksjon og improvisasjon av musikk. Det er et intuitivt program som det er lett å sette seg inn i, men er samtidig et program som man kan fordype seg i. Dets funksjoner er mange, men er imidlertid enkelt å forstå bruken av på kort tid. Ableton Live er et program som på mange måter har revolusjonert  både musikkproduksjon og låtskriving. Programmet baserer seg i langt større grad på lek og forsking, og krever langt mindre teknisk innsikt enn andre programmer. I dag brukes programvaren av alt fra rockeband til hip-hop-produsenter og noen av de største artistene innen elektronisk dansemusikk.

Om kursholderne
Erlend Mokkelbost er en Oslo-basert musiker med fartstid  i band som JR Ewing, Montée og KILLL. Han jobber også som produsent, og har jobbet med blant annet Jonas Alaska, Bow To Each Other, Rumble In Rhodos, Atlanter og Jaa9 & Onkl P, samt laget musikk for bruk i TV og film. Erlend Mokkelbost driver studioet ARC i Oslo.

Jonas Barsten er trommeslager og produsent, og har og er involvert med artister og band som Atlanter, Thea Hjelmeland, Nils Bech m.fl. Barsten er også med å drive studiokomplekset Oslo Lydproduksjon / OLYP på Carl Berner i Oslo.

Velkommen til lærerike dager!