– Jeg håper låten gjør at flere mennesker får lyst til å kjempe klimakampen, og at vi finner gleden i å kjempe sammen, istedet for å dytte ansvaret over på hverandre, sier Kartvedt.

Låten hans «For jorden vår» slippes i dag fredag, 9. august, hvor Erlend spiller den for første gang live på Øyafestivalen. Vinneren ble valgt av en jury bestående av blant andre Sigrid, Lars Vaular, Mari Boine og Halvdan Sivertsen.

28-åringen fra Bergen begynte med musikk som 11-åring, da han oppdaget en gammel gitar på kottet i barndomshjemmet. Siden den gangen har han spilt musikk hver eneste dag. I mai bestemte han seg for å sende inn sin tolkning av hva en klimalåt bør være.

Låta, som har fått navnet «For jorden vår», har blitt den ideelle klimalåten – for det er en fordel at det er fengende når man skal nå ut med et viktig budskap. Og budskapet er tydelig: «Eg likar denne luften min rein. Eg likar det når solen er grei. Eg likar det når vannet er klart. Det er derfor eg har laget en sang.»

Mr. Early er en fersk låtskriver og komponist. Han har i flere år laget musikk som ingen andre enn Mr. Early har hørt – helt til nå.

Etter oss er et samarbeid med Klimabrølet, en klimamarkering som holdes 30. august.

GramArt har støttet låtkonkurransen Etter oss

Lytt til «For jorden vår» her