By:Larm-tilbud
GramArt tilbyr gratis medlemskap til nye medlemmer som spiller under by:Larm. For å benytte deg av tilbudet, sendt navn og nummer til 40844709, så ordner vi resten. Vi har også spesialtilbud på forsikring til nye forsikringstagere under hele by:Larm. For 495,- får du forsikret instrumenter for inntil 90 000,-. Det er halv pris!

Faglig program
GramArt ser også frem å presentere seminarene You are not alone – A panel conversation on mental health in the music industry og Streaming Revenues: Pro rata or Use Centric?

Her er litt mer informasjon om seminarene:

Torsdag 1. mars arrangerer NEMAA, by:Larm og GramArt seminaret:

You are not Alone – A Panel Conversation on Mental Health in the Music Industry.

Tid: Torsdag 1. Mars 15:00-15:45
Sted: Dansens hus hovedscenen

Musikere er mer utsatt for å oppleve depresjon da det er mange som jobber under “fattige vilkår”. Dette gjelder også for de som jobber “backstage”. Sosiale utfordringer som å beholde gode relasjoner til partner, familie og venner er ofte utsatt for press og øker sjansene for dårligere psykisk helse. Forskjellige type mishandlinger er også en vanlig utfordring.

Hva kan vi gjøre for å forhindre dette? Hvordan kan vi ta bedre vare på menneskene både foran og bak scenen? Sesjonen vil følges opp av presentasjonen av rapporten “Manager´s Guide to Mental Health”. Vi presenterer en panelsamtale for å utforske dette sensitive emnet videre.

I panelet sitter:

Fiona McGugan (UK), MMF
Ida Maria (TBC) (N), Artist
Frank Kimenai (NL), Former booker, manager and advisor
Peder Kjøs (NO), Psychologist

 

Fredag 2. Mars arrangerer GramArt i samarbeid med Fono og Musikkforleggerne seminaret:

Streaming Revenues: Pro Rata or User Centric?

Tid: Fredag 2. Mars 15:00-15:45
Sted: Aetat
Her er link til Facebook-eventet

Hvilken forskjell ville det gjøre hvis Spotify og andre strømmetjenester endret sin modell til å være brukerstyrt? Flere finske musikkorganisasjoner har forsket på forskjellene mellom distribusjonsmodellen «pro rata» og den «brukerstyrte» modellen basert på Spotify-data.

Pro rata modellen er modellen som brukes av Spotify og andre streaming-leverandører i dag. Det er en proporsjonal modell hvor alle artister mottar penger fra amme pott avhengig av hvor mange streams artisten har. Dette i motsetning til en brukerstyrt modell, hvor betalingen fra en bruker går direkte til artisten som brukeren strømmer.

Sammen med den finske komponist- og tekstforfatterforeningen og det finske forbundet for musikere, åpner GramArt, FONO og Musikkforleggerne debatten om strømmetjenester og distribusjonsmodeller. Eksperter fra Norge og Finland vil diskutere funnene i den finske forskningen og fordelene og ulempene ved de ulike modellene.
I panelet sitter:

Larry Bringsjord, FONO
Kai Robøle, Musikkforleggerne
Lottalina Pokkinen, Finnish Musicians Union
Erik Brattaas, CEO Arctic Rights Management

Moderator: Daniel Nordgård, GramArt

 

Nordic Music Prize

Nordic Music Prize, powered by Orchard, er en årlig pris som gis til det juryen mener er det beste albumet i Norden i det foregående året. Prisen deles ut 1. Mars klokken 17:00 på Doga, som en del av by:Larm. Vinneren mottar i tillegg til heder og ære 30 000 norske kroner, som gis i sin helhet av GramArt. GramArt er stolt sponsor av Nordic Music Prize.

I år er Susanne Sundfør og Kim Myhr de norske artistene blant de tolv nominerte.
Klikk her for å lese mer om hvem som er nominert til Nordic Music Prize.

Vi gleder oss til å se deg på by:Larm!