Kurset passer for deg som har noe kjennskap til programmet og deg som allerede har brukt programmet aktivt i komposisjon av musikk. Deltakerne vil få oppfølging individuelt ved behov.

Tid: 25-26. april 17:00-21:00 begge dager.

Sted: USF Verftet, Brak sine lokaler i 4. etasje

Medlemspris: 300,-

Ordinær pris: 600,-

Medlemspris forutsetter aktivt medlemskap i AKKS Bergen eller GramArt for 2018. Ønsker du å melde deg inn?
Les om medlemskap i AKKS og meld deg inn her.

Les om medlemskap i GramArt og meld deg inn her.

Registreringsskjema for påmelding finner du her.

Ableton Live er et program som på mange måter har revolusjonert både musikkproduksjon og låtskriving, og er et av de mest populære programmene i dag for innspilling, prosessering, produksjon og improvisasjon av musikk.

Man møter på mange utfordringer som komponist, produsent og artist. Å skape musikk er en ganske innfløkt affære og mange faktorer spiller inn: Tid, sted, humør, samarbeidspartnere og ikke minst – hvilke verktøy man bruker. Musikkteknologien raser avgårde, og nesten daglig kommer det nye, skreddersydde løsninger for å på enklere vis kunne produsere musikk på et høyt nivå, utenfor et etablert studio.  Ableton Live baserer seg i stor grad på lek og forskning, og krever mindre teknisk innsikt enn andre programmer. I dag brukes programvaren av alt fra rockeband til hip-hop-produsenter og noen av de største artistene innen EDM-sjangeren.

Gjennom dette kurset vil Sandra og Jonas gi kursdeltakerne et innblikk i programmet med fokus på både komposisjon og live-bruk.

Sandra Kolstad

Sandra Kolstad


Sandra Kolstad
er en norsk musiker, sanger, artist, tekstforfatter, komponist og produsent, som nylig ga ut nytt albumet San Silva. Bak seg har hun én EP og tre album, som alle er selvprodusert og hun er medeier i Duper Studio i Bergen.

Jonas Barsten

Jonas Barsten

Jonas Barsten er trommeslager, produsent og frilansmusiker. Han har vært involvert med artister og band som Atlanter, Thea Hjelmeland, Nils Bech m.fl. Barsten er også med å drive studiokomplekset Oslo Lydproduksjon / OLYP på Carl Berner i Oslo, og har undervist i Ableton Live på Norges Musikkhøyskole.


Kurset vil blant annet gi deltakerne:

  • En introduksjon til programmet ved Sandra Kolstad og Jonas Barsten. Det vil være rom for spørsmål underveis.
  • Mye tid til å jobbe med eget materiale i Ableton Live. Instruktørene svarer på spørsmål og veileder underveis.
  • En kort gjennomgang av deltakernes skisser for de som ønsker tilbakemelding fra instruktørene og andre deltakere.
  • En mulighet til å møte andre med samme interessefelt, dele erfaringer og tips og øke kompetanse og forståelse om musikkomposisjon.

 

Deltakeren må ha med seg:

  • PC/Mac med installert og operativ programvare. Dersom du ikke allerede har programvaren kan du benytte deg av en 30-dagers gratis prøveperiode som kan lastes ned
  • Egne høretelefoner

Registreringsskjema for påmelding finner du her.

Velkommen til to inspirerende dager!

Kurset i Ableton Live er et samarbeid mellom AKKS Bergen og Gramart, og er støttet av Norsk Musikkråd/KOMP.