Juryen sier videre at: Årets prisvinner tar oss med inn i et spennende musikalsk univers som både er utfordrende og tilbakelent. Årets vinner har allerede opparbeidet seg et rykte internasjonalt og har tatt med seg musikken sin til klubber og festivaler over hele verden. Utrykket er tidløst og stilsikkert, og det er en kulhet og selvsikkerhet i det musikalske uttrykket som vi sjelden ser blant norske artister, og i tillegg regnes han for å være en av de absolutt dyktigste teknisk i sin genre. Han kombinerer med letthet amerikansk vestkyst rap og smooth jazz ala blue note med en hip-hop attitude som kler det urbane uttrykket han presenterer. Det er sjarmerende, det er dansbart og det er en fantastisk flow. Juryen ønsker med årets tildeling å hedre en artist og et unikt norsk musikalsk talent, og oppfordrer han til å fortsette å utvikle sitt musikalske uttrykk.

–  Det er utrolig stas bare å bli nominert med denne gjengen, og veldig overraskende å vinne prisen. Å vinne en pris fra artistkollegaer er en stor anerkjennelse og et godt ansvar å kjenne på, sa Ivan Ave ved prisutdelingen i kveld.

Ivan Ave var nominert sammen med Boy Pablo, GURLS, Thea Hjelmeland, og Pom Poko til den gjeve prisen.

Ivan Ave debuterte med albumet Helping Hands i 2016. Allerede året etter fulgte han opp med andrealbumet Every Eye, som både ble nominert til Spellemann i klassen Urban, og som han mottok Edvard-prisen 2018 i klassen utfordrer for.

Fra artister til artister

GramArt feirer 30 år i år og er landets største interesseorganisasjon for norske artister og har 3000 medlemmer innen alle sjangre og fra hele landet. Juryen for prisen er GramArts styre som består av artistene Ivar S. Peersen (styreleder), Harald Sommerstad, Karin Park, Anne Lise Frøkedal og Daniel Nordgård. Varaer er Tatiana Palanca, Kate Havnevik og Terje Tysland.

Om Bendiksenprisen

Prisen er oppkalt etter nestor i norsk popmusikk, Arne Bendiksen som gikk bort i 2009. Bendiksen hadde stor innflytelse i norsk populærmusikk både som sanger, låtskriver og plateprodusent. Prisen skal være et bidrag til en artist som allerede har kommet et stykke på vei i sin karriere, som enten har minst en kommersiell utgivelse eller har konsertvirksomhet av et visst omfang å vise til. Prisvinner velges ut på bakgrunn av aktualitet, fra et vidt spekter av populærmusikalske uttrykk og uavhengig av organisasjonsmessig tilknytning. Bransjen, medlemmer av GramArt og andre har kunnet nominere mulige kandidater til prisen. Bendiksenprisen er på 100.000 kroner deles i år ut for 10. gang.

Tidligere vinnere har vært Karpe Diem (2010), Ida Jenshus (2011), Stein Torleif Bjella (2012), Monica Heldal (2013), Highasakite (2014), Spidergawd (2015), Bow to Each Other (2016), Honningbarna (2017) og Ola Kvernberg (2018).