I 2023 fulgte ARY i fotsporene til Fieh, Bokassa, Emilie Nicolas og mange flere og fikk Arne Bendiksens Talentpris – den såkalte Bendiksenprisen. Det var mange som hadde nominert ARY og juryen var selvsagt begeistret for henne. Nå skal en ny artist få prisen og for at den skal havne i hendene til den beste av de beste, må dere nominere favorittene deres! Fristen er like over sommeren, men begynn allerede nå, og spre for all del linken til alle som har en mening om norsk musikk.

Forslag sendes til GramArt innen 25. august via dette skjemaet.

Alle medlemmer og GramArt og andre med bransjetilknytning kan nominere. Om du trenger assistanse eller av en eller annen grunn ikke får til å nominere via linken, kan du sende oss epost på gramart@gramart.no

Prisvinner velges ut på bakgrunn av aktualitet, fra et vidt spekter av populærmusikalske uttrykk og uavhengig av organisasjonstilknytning. Juryen blir offentliggjort på et senere tidspunkt, men består av artister og tidligere vinnere.

Kriterier

Prisen gis til en artist eller band som allerede har kommet stykke på vei i sin karriere. Vinneren skal kunne vise til konsertvirksomhet og/eller ha publisert musikk (enten på fysisk format eller på en av streamingtjenestene) med publikum/lyttertall av et visst omfang. Prisvinner velges ut på bakgrunn av aktualitet, fra et vidt spekter av populærmusikalske uttrykk (definert som all musikk unntatt bestillingsverk, klassisk og samtidsmusikk) og uavhengig av organisasjonstilknytning.

Mer om Bendiksenprisen

Prisen er oppkalt etter Arne Bendiksen, nestor i norsk popmusikk. Bendiksen hadde stor innflytelse i norsk populærmusikk som sanger, låtskriver og plateprodusent. Arne Bendiksens talentpris er en gave fra Kulturdepartementet til norske artister, og formålet med prisen er å bidra til talentutvikling innen norsk populærmusikk. Prisen er på 100.000 kroner og deles ut for 15. gang i 2024.

Tidligere vinnere er Ary (2023), Fieh (2022), Bokassa (2021), Emilie Nicolas (2020), Ivan Ave (2019), Ola Kvernberg (2018), Honningbarna (2017), Bow to Each Other (2016), Spidergawd (2015), Highasakite (2014), Monica Heldal (2013), Stein Torleif Bjella (2012), Ida Jenshus (2011) og Karpe (2010).