Publishing og sync

Plassering av musikk i film, TV, reklame og spill er en stadig en viktigere inntektskilde for plateselskap, forleggere og artister. Etter forespørsel fra flere av våre medlemmer har vi invitert Kai Robøle til å holde et kurs om publishing og sync i Oslo.

Kai Robøle Foto: Caroline Roka

Tirsdag 18. oktober kl 18-20:30,
Lab @ Kulturhuset, Youngstorget 3, 0181 Oslo

Kurset er gratis for medlemmer av GramArt / 200 kr for ikke-medlemmer.
Påmelding via www.musikknettverk.no

Om kurset
I løpet av kurset vil Kai gå gjennom:

• Hva er egentlig publishing og hva gjør et musikkforlag?
• Hvordan er prosessene, fremgangsmåtene og avtalene mht. det å skrive låter for andre?
• Hvordan får man gjort en sync (bruk av låt i film, TV, spill, reklame) og trenger du et musikkforlag til å gjøre denne jobben for deg?
• Hvordan er relasjonen mellom musikkforlag og plateselskap og hvilke endringer skjer rundt dette i dagens musikkbransje?
• Hvordan sikre dine rettigheter og tjene penger på din musikk? Hvilke muligheter finnes på internasjonale marked?

Dette er et nyttig kurs for alle som vil bli mer bevisst på inntektsstrømmer og rettigheter i musikkbransjen. Kai vil gi oss innsikt i hvordan de går fram for å øke inntektene på låtene til sine artister, hvordan få dem brukt i TV-serier, film og andre produksjoner og hva man bør tenke på hvis man vil tjene penger på det internasjonale markedet.

Om Kai Robøle
Gjennom sitt selskap Waterfall Music driver Kai Robøle musikkforlag, management, studio og plateselskap, og har i en årrekke jobbet med å utvikle musikk, artister, låtskrivere og produsenter for det internasjonale markedet. Han har jobbet med låtskrivere og artister som M2M, Ina Wroldsen, Babel Fish, Gisli, Alfred Hall, Karin Park, Ida Jenshus, Ida Maria, Ingrid Olava, Susanne Sundfør, Sissy Wish, Raga Rockers og Span.

Waterfall driver også et låtskriverutviklingsprogram som tar for seg unge lovende låtskrivere som utvikles til å skrive på et internasjonalt nivå. Kai er også styreleder for Musikkforleggerne og styremedlem i TONO.

Kurset arrangeres av Møst og GramArt.