Etter at vi har holdt vellykede kurs for nye Ableton-brukere, kliner Norsk Artistforbund og GramArt til med et oppfølgingskurs for de som allerede er i gang med Ableton Live. På kurset i vår og høst viste kursholderne hvordan programmet fungerer, og ga en innføring i de enkleste funksjonene. I runde to vil de gå dypere i programmet, og fokusere på hvordan å på optimalt vis kan gå fra idé til ferdig resultat.

Tid, sted og påmelding
Lørdag 29. november 2014 kl 12-16 og
søndag 30. november 2014 kl 12-16,
Øvingshotellet (preprod), Trondheimsvn. 2 i Oslo

Påmelding: post@noart.no

Om kurset og kursholderne
Ableton Live har blitt et av de mest fremtredende innspilling-, konsert- og komposisjonsverktøyene på markedet, og det er ikke uten grunn; Dets fleksibilitet, rike lydbibliotek og fokus på intuisjon og eksperimentering har gjort at man skaper musikk i et langt høyere tempo enn med andre program. Det er også et utsøkt verktøy i konsertsammenheng, og brukes av titusener av musikere verden rundt.

Kurset ledes av Erlend Mokkelbost og Jonas Barsten – to musikere og produsenter som bruker Ableton Live på forskjellig vis. Mokkelbost er produsent, og jobber i skrivende stund med Atlanter, Turboneger, Anna Of The North, Mari Boine og Jonas Alaska, og bruker Ableton Live aktivt i den kreative fasen med innspilling av plater. Barsten er trommeslager for Disaster In The Universe, Nils Bech, Frøy Aagre og Atlanter – for å nevne noen. Han bruker Ableton Live til livefremføringer, men også i studiosetting, og har undervist i programmet på Norges Musikkhøgskole.

På kurset i vår viste de to hvordan programmet fungerer, og ga en innføring i de enkleste funksjonene. I runde to vil de gå dypere i programmet, og fokusere på hvordan å på optimalt vis kan gå fra idé til ferdig resultat.

Barsten og Mokkelbost vil på dette kurset i langt større grad fokusere på de fremmøttes individuelle behov, og forklare de mange aspektene av programmet. Dette er både en personlig oppfølging for de litt viderekomne, men er vel så mye ment å være til videre inspirasjon – der man vil gå dypere i de kreative og tekniske behovene og aspektene ved både innspilling og live-produksjonsbiten av Ableton Live.